April 2014 | Smartportal.mk

Сигурно сите сте запознаени со можноста да кога се регистрирате на некоја апликација, наместо креирање на нова сметка користејќи email и лозинка ги искористите вашите Facebook податоци. Со најавување со вашата...

Како што на повеќето од вас ви е познато, Google, но и другите сервис провајдери, ја скенираат содржината на пораките со цел врз основа на одредени клучни зборови кои што се наоѓаат во нив да ви прикажуваат реклами....

Lunecase е футрола за вашиот iPhone која што на прв поглед не изгледа ништо посебно или различно од огромниот број на вакви производи. Меѓутоа оваа футрола која што моментално е во фаза на прибирање на средства...

Проектот кој што Google го развиваат неколку години има дојдено до својот следен чекор, односно тестирање на автомобилот во градски услови, каде што има многу поголем сообраќај, пешаци, велосипедисти, раскрсници...

Nod е производ од истоимената компанија, лоцирана во Mountain View, California. Се работи за startup составен од група на инженери кои што своето искуство го градат во компании како, Apple, Samsung, Amazon, NASA, Google, Facebook и други. Компанијата...

После долго време на чекање и шпекулации, Microsoft го претстави Office пакетот од апликации за корисниците на iPad при крајот на минатиот месец. Може да се каже дека овие апликации се меѓу најдобрите од овој тип,...

OneDrive for Business како што кажува и самото име е сервис од познатото решение за складирање на податоци во облакот (cloud) наменет за бизнис корисниците. За разлика од бесплатниот простор од 7GB, со месечна претплата...

Acer денеска го претстави Aspire Switch 10, хибриден уред кој што може да се користи како лаптоп и таблет компјутер. Ова е еден од веќе големиот број на вакви уреди кои што работат на Windows 8 оперативниот систем кој што...

29-ти април2014. Gartner, Inc. Го смести Xerox во „Квадрантот на визионерите од волшебниот квадрант на Гартнер за 2013 година во подрачјето на управување со деловни содржини – Eneterprise Content Management (ECM)“ поради својата можност...

Samsung Galaxy K zoom е дел од хибридните уреди од овој производител направени како комбинација помеѓу паметен телефон и дигитална камера. Наследник на минатогодишниот Galaxy S4 zoom, како и претходниот Galaxy Camera, моделот...

Се работи за концепт направен од страна на Erik Wagner, како дел од The Letter Society дизајнерски блог на кој што работат 8 лица на повеќе проекти и ги доставуваат своите концепти за тековниот проект на секои 3 недели....

Од денеска е достапна 29-тата верзија од интернет прелистувачот од Mozilla, Firefox. Оваа верзија е можеби помеѓу најважните од започнувањето на побрзиот циклус на надградби. Од оваа верзија официјално е достапен...