fbpx

ДРУШТВЕНИ МРЕЖИ

Meta ќе ја тргне можноста за комуникација помеѓу Facebook и Instagram во наредните неколку...

Пред неколку години најавена како голема новина и интеграција на сите мрежи од Meta, можноста за комуникација помеѓу корисниците на Facebook и Instagram сепак ќе биде откажана. Интеграцијата со WhatsApp, која исто така беше...

Тужба против Meta за воведувањето на месечна претплата како алтернатива на следењето во рекламни...

По најавата дека Meta планира да воведе месечна претплата за корисниците во ЕУ, со цел овозможување на користење на нивните мрежи без користење на податоците од корисниците за рекламни цели, сега компанијата ќе добие...

Јавните Reels сега можат да бидат симнати на телефонот на корисниците

Главниот на Instagram во Meta, Адам Мосери, најави дека корисниците ја добиваат можноста да ги симнат Reels видеата кои се јавно објавени. Симнувањето се прави на телефонот од корисникот, како и било која друга...

X ја тужи компанијата поради која повеќе огласувачи ги ставија на пауза нивните кампањи...

Изминатиот период X повторно има проблем со огласувачите, а вниманието беше привлечено кога Apple објавија дека ги ставаат нивните кампањи на оваа мрежа на пауза. Како причина за одлуката беше истакнат антисемитизмот, нешто што е...

Instagram доби повеќе нови филтри за објава на слики, подобрувања кај Reels и уште...

Instagram со својата најнова верзија, која постепено се пушта кај корисниците, ја добива една од поголеми надградби изминатиот период. Скоро сите делови од апликацијата имаат нешто ново или изменето за подобро корисничко искуство. Подобрувања и...

Дали Instagram ги известува корисниците кога ќе направите слика од екранот

Не е ретко да се постави прашањето за тоа дали Instagram како мрежа ги информира корисниците доколку направите слика од екранот додека сте на нивниот профил, пораки и било кои други објави. Кратко кажано, не,...

Facebook и Instagram во Европа ќе можат да се користат со месечна претплата и...

Meta официјално го најави воведувањето за првпат на претплата за користење на Facebook и Instagram мрежите без реклами во Европа. Корисниците ќе ја имаат можноста да плаќаат 9,99 евра месечно, односно 12,99 доколку се...

X ја воведе можноста за аудио и видео повици преку мрежата

X, а мислам дека веќе не мора да се кажува поранешен Twitter, официјално ги воведе најавените повици преку мрежата. Корисниците сега ќе можат да прават аудио и видео повици, но очекувано, оваа можност е...

X воведува годишна претплата од 1 долар за новите корисници на мрежата

X започнува со уште една мерка која е насочена кон намалувањето на бот сметките, поточно од сметките кои се прават со цел на спамирање и масовна објава. Тоа ќе се прави преку месечна претплата од...

X веќе не ги прикажува насловот и мал дел од текстот на споделените линкови...

X започна со промена на начинот на прикажување на споделените линкови на мрежата, нешто што беше неофицијално најавено во август оваа година, а потврдено од Маск. Споделените линкови веќе нема да ги содржат сликата, насловот...

Meta планира да воведе месечна претплата во ЕУ за Facebook и Instagram без реклами

Според засега неофицијални информации, од Meta размислуваат да воведат месечна претплата за корисниците во Европската Унија која ќе им овозможи да пристапуваат до Facebook и Instagram без реклами. Како што е познато, ЕУ се почесто...

Facebook сега ви овозможува да имате повеќе лични профили

Времето кога корисниците мораа да направат целосно различни Facebook сметки, со различни имејл адреси и целиот процес кој доаѓа со тоа, сега е завршено. Од мрежата сега овозможуваат корисниците да имаат пет различни профили...