fbpx

Најчитани

Траките за пешачење и трчање од Xiaomi достапни на нашиот пазар во три различни модели

Стилот на живот во модерното време подразбира многу седење, а во последните месеци и работењето од дома (smart working) само по себе ја намалува...

Вакцината за COVID-19 од AstraZeneca и Oxford има ефикасност од 62-90% зависно од дозата

Уште една вакцина доаѓа до фазата кога може да се очекува официјално одобрување, а со тоа во светот има три вакцини. Тука треба да...

Паметните очила HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II се веќе достапни на македонскиот пазар

Иновативните паметни очила HUAWEI × GENTLE MONSTER Eyewear II, презентирани заедно со глобалната премиера на Huawei Mate 40 Pro на крајот на октомври, сега...

До 2023 еден град во земјава, најверојатно Скопје ќе добие 5Г мрежа

Согласно стратегијата за развој на 5Г мрежата планираме до 2023 еден голем град во земјава да биде покриен со 5Г мрежа. Иако во Стратегијата...

Reuters ексклузивно: Германскиот нацрт закон за информатичка безбедност се стреми кон консензус за ризиците на продавачите на телекомуникациска опрема

БЕРЛИН (Ројтерс) - Германија ќе треба да постигне консензус во рамките на владата дека одреден продавач на телекомуникациска опрема претставува закана за националната безбедност...

Актуелни

Вакцината за COVID-19 од AstraZeneca и Oxford има ефикасност од 62-90% зависно од дозата

Уште една вакцина доаѓа до фазата кога може да се очекува официјално одобрување, а со тоа во светот има три вакцини. Тука треба да...

До 2023 еден град во земјава, најверојатно Скопје ќе добие 5Г мрежа

Согласно стратегијата за развој на 5Г мрежата планираме до 2023 еден голем град во земјава да биде покриен со 5Г мрежа. Иако во Стратегијата...

Најнови

Вакцината за COVID-19 од AstraZeneca и Oxford има ефикасност од 62-90% зависно од дозата

Уште една вакцина доаѓа до фазата кога може да се очекува официјално одобрување, а со тоа во светот има три вакцини. Тука треба да...

Предизвиците со кои се соочуваат медиумите за време на пандемијата КОВИД-19 и важноста на...

Сведоци сме како во повеќето европски земји луѓето живеат со пандемијата скоро девет месеци, состојба која во голема мера влијае на нашите заедници, економии,...

Google Chrome на Windows 7 ќе продолжи да добива поддршка до 2022

Иако Microsoft официјално ја заврши поддршката за Windows 7 и ја пушти последната надградба на крајот од јануари, сепак не е мал бројот на...

Reuters ексклузивно: Германскиот нацрт закон за информатичка безбедност се стреми кон консензус за ризиците...

БЕРЛИН (Ројтерс) - Германија ќе треба да постигне консензус во рамките на владата дека одреден продавач на телекомуникациска опрема претставува закана за националната безбедност...

Недела на Black Friday во А1 Македонија и онлајн распродажба на телефони

Скопје, 23.11.2020 – А1 Македонија од денеска започна со Black Friday и распродажба на телефони преку онлајнканалите за продажба, A1 oнлајн продавницата и A1...

До 2023 еден град во земјава, најверојатно Скопје ќе добие 5Г мрежа

Согласно стратегијата за развој на 5Г мрежата планираме до 2023 еден голем град во земјава да биде покриен со 5Г мрежа. Иако во Стратегијата...

Како на радио станиците, YouTube воведе аудио реклами кои според нив ја зголемуваат свесноста...

YouTube на огласувачите ќе им овозможи уште еден начин да дојдат до својата публика, во овој случај огромниот број на корисници кои оваа мрежа...

АПЛИКАЦИИ

РЕЦЕНЗИИ

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

СМАРТФОНИ

ДРУШТВЕНИ МРЕЖИ

ВЕБ