Политика за приватност

Последна промена: Октомври, 2013

Овој документ служи како детално објаснување и информирање за тоа како smartportal.mk или нашите партнери ги користат податоците или информациите кои ги собираме кога вие ги посетувате сервисите на smartportal.mk како и некои од процедурите кои ги преземаме за да ги заштитиме тие податоци.

КОИ ИНФОРМАЦИИ ГИ СОБИРАМЕ

Ние собираме информации од вас кога ќе се регистрирате на нашиот сајт или ќе се претплатите на нашиот билтен. Кога ќе се регистрирате на нашиот сајт, може да биде побарано од вас да го внесете Вашето име или e -mail адреса. Сепак нашиот сајт можете да го посетите и анонимно.

Други информации кои ги собираме:  IP адреса, детали за интернет прелистувачот кој го користите, компјутерот, временската зона и јазикот.

ЗА ШТО ГИ КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Било која од информациите кои ги собираме од Вас можат да се користат во еден од следниве начини:

  • За да го подобриме вашето искуство

(вашите информации ни помагаат подобро да одговориме на вашите индивидуални потреби )

  • Да го подобриме нашиот веб-сајт

(ние постојано се стремиме да го подобриме нашиот веб-сајт врз основа на информации и повратни информации што ќе добиеме од вас)

  • За да испратиме периодични email пораки

Вашата email адреса може да се користи за да ви испратиме информации, да одговориме на прашања, и/или други барања или прашања.

КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА

Колачиња (Cookies) се мали фајлови кои сајтот или неговиот сервис провајдер ги зачувува на вашите компјутери, односно на вашиот хард диск преку вашиот веб прелистувач (ако таа опција ви е овозможена) кои им овозможуваат на сајтовите или даватели на услуги да го препознаат вашиот пребарувач и запомнат одредени информации.

Ние користиме cookies за да ги разбереме и зачуваме вашите поставувања за идни посети.

ДАЛИ ОТКРИВАМЕ ИНФОРМАЦИИ НА НАДВОРЕШНИ СТРАНИ

Ние не продаваме, тргуваме или на друг начин пренесуваме на надворешни страни Ваши информации. Ова не вклучува доверливи трети страни кои ни помагаат и учествуваат во работењето на нашиот поратал, спроведување на нашиот бизнис, или помагаат во овозможување на сервиси за вас, се додека тие страни се согласуваат да ги задржат овие информации доверливи. Ние може да ги споделиме вашите информации во случај тоа да е побарано од нас од страна на државни органи со цел спроведување на истражна постапка. Информациите би биле споделени само преку доставување на судски налог во кој детално се објаснети потребните информации.

Smartportal.mk на најдобар можен начин ќе се обиде да ги заштити вашите информации, но со самото користење на сајтот вие се согласувате дека нема да гo сметате smartportal.mk за одговорeн доколку таквите информации бидат украдени, ненамерно објавени или случајно изменети и дека нема да преземате било какви правни мерки или да барате оштета.

ЛИНКОВИ ОД ТРЕТИ ЛИЦА

Повремено, ние може да вклучиме или да понудиме производи или услуги од трети лица на нашата веб страница. Овие сајтови имаат одделни и независни политики за приватност. Затоа, ние немаме никаква одговорност или одговорност за содржината и активностите на овие сајтови. Сепак, ние сакаме да го заштитиме интегритетот на нашиот сајт и ги поздравуваме сите повратни информации за овие сајтови.

ВАША СОГЛАСНОСТ

Со користење на нашиот сајт, Вие се согласувате на нашата онлајн политика на приватност.

ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИКАТА ЗА ПРИВАТНОСТ

Ако решиме да ја промениме нашата политика за приватност, истата ќе ја објавиме на оваа страница.