fbpx
back to top

СЕРВИСИ

„Стриминг“ сервисите во Канада ќе мора да и плаќаат на државата 5% од нивните...

Канада, кои изминатите години станаа познати по „чудните“ закони и мерки, од септември ќе започне да им зема по 5% од приходите направени во земјата на големите „стриминг“ сервиси. Тоа значи дека сервисите како Netflix,...

YouTube видеата прескокнуваат до крајот за корисниците кои користат блокирачи на реклами

Google дефинитивно се решени да веќе не им дозволуваат на корисниците да ги блокираат рекламите на нивниот сервис YouTube. Изминатите година и нешто повеќе пати можевме да прочитаме за мерките кои ги преземаат од...

Microsoft OneDrive доби поддршка за пристап до датотеките преку веб без интернет конекција

OneDrive од Microsoft добива нова функција која ќе им се погоди на корисниците кои активно работат со овој сервис, а тоа често е во ситуација кога нема интернет конекција или истата е слаба. Сервисот добива...

Google Chat корисниците сега можат да разговараат со тие од Microsoft Teams и Slack

Корисниците на Google Workspace пакетот за бизнис корисници кои ја користат Google Chat апликацијата во нивната работа, сега можат да разговараат со корисниците од другите апликации без потреба од нивна инсталација. Google Chat ја доби...

Повисокиот аудио квалитет кај Spotify изгледа конечно ќе пристигне оваа година

Додека дел од конкуренцијата уште од самиот почеток на корисниците им нуди „lossless“ аудио квалитет, најпознатиот сервис се’ уште чека за воведувањето на оваа карактеристика. Се што знаеме овие неколку години е од гласини,...

DuckDuckGo го претстави Privacy Pro пакетот кој вклучува VPN развиен од компанијата

DuckDuckGo, познати по тврдењето дека ја ставаат приватноста на корисниците пред се’, за првпат претставија платен сервис. Privacy Pro им донесува на корисниците кои повеќе се „грижат“ за својата приватност дополнителни сервиси кои не...

YouTube апликациите кои блокираат реклами се на ред за „справување“ од страна на Google

Изминатите година дена Google започна со доста сериозно справување со можноста за блокирање на рекламите на YouTube. Корисниците кои користат „блокатори“ на реклами имаат проблем со отворање на страната на видеото, а подоцна беше...

Disney+ започнува со забрана за споделување на лозинките од јуни

Како што направи Netflix минатата година, оваа година крај на можноста за споделување на лозинката ќе стави и Disney+. Дека вакво нешто се планира веќе можевме да прочитаме, а сега ги имаме и точните...

Microsoft 365 Basic корисниците добија дел од функциите од поскапите пакети

Microsoft за корисниците на нивниот основен Microsoft 365 пакет најави неколку новини кои досега им беа достапни само на корисниците на поскапките пакети, односно на Microsoft 365 Personal и Family.  Овој пакет беше претставен пред...

Со NLB Smart POS нема веќе пропуштени шанси за продажба за трговците

Трговци, нема повеќе пропуштени можности за продажба. Без разлика дали не сте можеле да прифаќате плаќања со картичка поради недостаток на традиционален POS терминал или сте подготвени да го модернизирате системот за плаќање, NLB...

Spotify ја проширува својата содржина со видео курсеви

Spotify започна со тестирање на видео курсеви кои ќе им бидат достапни на корисниците во Обединетото Кралство. Со ова сервисот доста сериозно ја проширува својата содржина, која сега нуди доста повеќе од слушање на...

Премиерно на Pickbox NOW: Скандинавската авантура “Роња, ќерката на ограбувачот”

Семејна и авантуристичка серија со елементи на фантазија, Роња, ќерката на ограбувачот (Ronja, the Robber's Daughter) пристигнува на стриминг сервисот Pickbox NOW на 29 март. Се работи за адаптација на еден од најпознатите романи...