fbpx

РАЗНО

 

A1 Македонија ќе ги доставува месечните сметки електронски до своите корисници

Скопје, 03 април 2020г. – Согласно Уредбата донесена од Владата, како мерка за превенција од COVID -19 објавена во Службен весник бр.80/2020,...

Владата претстави посебна веб страна со официјални информации за коронавирусот

Koronavirus.gov.mk е нова специјализирана веб страна од владата на која граѓаните ќе можат да ги најдат сите потребни информации коишто може да...

Македонски Телеком: Корисниците ќе ги добиваат сметките електронски

Во услови на вонредна состојба, Владата донесе уредба со законска сила за примена на електронски фактури. Со уредбата, која е донесена како...

Бритиш Американ Тобако (БАТ) работи на потенцијална вакцина против COVID-19 преку американска биотехнолошка подружница

Американската биотехнолошка подружница на Бритиш Американ Тобако (БАТ), Кентаки БиоПроцесинг - КБП (Kentucky BioProcessing), развива потенцијална вакцина за КОВИД-19 која сега е...

A1 Македонија за припејд корисниците на мобилната телефонија

Скопје, 02 април 2020г. – A1 Македонија оди чекор повеќе во понудата за припејд корисниците на мобилната телефонија, кои сега, додека се...

ФИТР: 158 предлог дигитални решенија на јавниот повик Креатон за справување со последиците од...

Вкупно 158 од 546 пристигнати иницијативи одат во фаза на финална селекција на јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија...

Само еден процент од возилата на патиштата во Европа во 2018 година биле електрични

Наспроти растот на новопродадени возила со алтернативен погон во Европа нивниот удел на патиштата во 2018 година е само 3,8 проценти. Од нив...

#ОстанетеДома, вежбајте со Неотел и CROSSFIT Скопје и #ОстанетеЗдрави

Со оглед на препораките од надлежните институции за превенција од ширењето на COVID-19, НЕОТЕЛ во соработка со спортскиот клуб CROSSFIT Скопје, овозможи видеа со специјални Crossfit вежби за да...

Милиони луѓе ширум светот ги исклучија светилките во едночасовен еколошки мрак

СКОПЈЕ, 31.03.2020 – Глобални лидери, познати личности, и голем број на поддржувачи од преку 190 земји ширум светот се обединија во саботата,...

Wizz Air ја продолжува суспензијата на сите летови од и до Скопје

Скопје, 30 Март 2020:  Wizz Air, најголемата ниско-буџетна авиокомпанија во Централна и Источна Европа, најави дека како резултат на пролонгираните забрани за...

Макпетрол целосно ги отстапи капацитетите на хотелот „Макпетрол“ во Маврово за државен карантин

Соочени со овој голем предизвик за зачувување на здравјето на нашите граѓани од пандемијата со вирусот „Ковид-19“, а целосно следејќи ги потребите на Владата...

Макпетрол: Јавното здравје зависи од сите нас, секој е одговорен

Справувањето со пандемијата на вирусот КОВИД-19 зависи од сите нас. Ова е борба на секој од нас, борба што може да ја добиеме...