fbpx

ТЕХНОЛОГИИ

Toyota ја прикажа својата визија за градовите на иднината, а мал пример планира да...

Toyota минатиот месец го прикажа својот концепт за тоа како ги замислува градовите во иднина. Од компанијата дури ќе изградат мал пример за ваков...

Apple патентира механизам за уреди на преклопување кој треба да ја спречи појавата на...

Уредите со еластични екрани кои се превиткуваат требаше да бидат еден вид на револуција кај мобилните уреди. Уред кој се преклопува овозможува да тој...

Samsung во 2019 година го приближува светот со 5G мрежата со тоа што испорачува...

09 јануари, 2020 година– Samsung Electronics Co., Ltd. во 2019 година испорача повеќе од 6,7 милиони Galaxy 5G паметни телефони насекаде низ...

Apple наводно работи на развој на сопствени сателити преку кои би се поврзувале iPhone...

Apple е компанија која е позната по тоа што сака да е во контрола на нивниот екосистем, односно да корисниците имаат најголема користи од...

Претставен систем кој го собира јаглеродниот диоксид од камионите и го чува во посебни...

Истражувачи од „Swiss Federal Institute of Lausanne“ или кратко EPFL претставија систем на којшто тие работат, а кој треба да ја намали емисијата на...

Hyundai ќе го претстави својот концепт за градовите и транспортот на иднината на CES...

Hyundai, познатата корејска компании за автомобили, најави дека на CES 2020, саемот којшто се одржува традиционално секоја година во Лас Вегас, ќе го претстави...

Македонски Телеком ја овозможува VoLTE технологијата

Македонски Телеком воведува нова технологија за обезбедување говорни услуги во мобилната телефонија – VoLTE (Voice over LTE). Оваа технологија на корисниците им овозможува подобар квалитет на...

Qualcomm ја претстави наредната генерација од нивниот ултразвучен сензор за отпечатоци под екранот

Сензорите за отпечатоци под екранот конечно станаа достапни во поголем број на уреди од оваа година, иако ги имаше доста и лани....

Соларно полнење како дополнителна опрема на футуристичкиот Cybertruck

По промоцијата на првото пикап возило на Tesla, Cybertruck, Елон Маск се јави со нови информации кои не успеа да ги спомене на сцената.

Уред ги претвора паметните телефони во микроскоп

Во ерата на паметните телефони и нивниот брз развој, секојдневно се среќаваме со разни инвенции преку кои произведувачите се обидуваат да ни...

Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје

Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје, со што обезбеди услови за тестирање на оваа нова технологија...

Патент од Samsung најавува смартфон со екран кој е заоблен од сите четири страни

Со оглед на тоа што Samsung се повеќе ги намалува рамките околу екранот кај нивните модели, очекувано е дека тој тренд ќе...