Ја разгледувате ‘СОВЕТИ’ категоријата

Неотел како компанија уште од самиот свој почеток работи на развој и одржување на мрежа за безжичен интернет која им овозможува на корисниците пристап без потреба од постоење на кабелска мрежа. Ваквиот интернет пристап исто така им овозможува на корисниците, дури и кога имаат кабелска мрежа во...

Како што најави, Microsoft ја направи достапна најновата надградба за Windows 10 наречена Fall Creators Update, за сите корисници почнувајќи од вчерашниот ден, односно од 17 октомври. Надградбата иако не го менува драстично оперативниот систем, Windows сега добива почести, но помали надградби, сепак вреди да се инсталира....

Кој може денес да си замисли барем еден ден без интернет? Дали за забава или работа, постојано имаме потреба да бидеме „поврзани“. Новите технологии ни овозможуваат екстра брз интернет, а ние имаме сé поголема потреба од пренос на податоци, дали се тоа HD видеа, фотографии со добра резолуција, симнување...

Како корисник на некој од мобилните уреди на Apple, сигурно знаете дека од оваа недела стана достапна бета верзијата од iOS 11. Ова е наредната верзија од овој познат оперативен систем кој работи само на уредите од Apple, а официјалната, односно финалната верзија ќе биде достапна за сите корисници од оваа...

Велосипедизмот претставува економски, енергетски и еколошки најодржлива форма на сообраќај, идеален за кратки или умерени растојанија, со бројни позитивни придобивки по здравјето на луѓето.  Поголемата употреба на велосипедот во сообраќајот значи намалената потрошувачка на  фосилни горива,...

Во здраво тело, здрав дух или на англиски – In hello body, hello ghost. Шега на страна, како што се ближи летото, така сите сакаме да направиме подобро тело за на плажа, а и да изгледаме здраво и да се чувствуваме така. Формулата за губење на килограми звучи едноставно – јадете здраво, вежбајте редовно, конзумирајте...

Иако лаптопите се доста компактни, преносни и ефикасни, десктоп компјутерите остануваат како подобрата опција ако ви се битни перформансите, долготрајноста на компонентите и лесниот начин за надградба на компонентите. Голем број од корисниците на компјутер користат лаптоп, некои за работа, некои...

Помина веќе пола месец, а Вие добивате известување од мобилниот оператор дека сте искористиле 99% од предвидениот вклучениот интернет од Вашата претплата. Се трудите да го истуркате месецот со исклучен Cellular и да ги прашувате келнерите по локалите каде што го пиете кафето за WiFi лозинка, а пак доколку...

Многу често знаеме да занемариме доста битни работи при составување на десктоп компјутер. Се случува да биде склопен цел компјутер, а да се заборави металната решетка за задниот I/O што доведува дуплирање на работата. Протокот на воздух е една од клучните причини кога станува збор за составување...

Како iOS техничар, секојдневно се среќавам со ситуации каде корисниците на iOS уреди имаат поплаки поради краткото времетрање на батеријата на нивниот iPhone или iPad. Навикнавме нашите паметни телефони да ги користиме за се и сешто – комуникација, сурфање, потсетник, слушање музика, следење на физички...

Во овој модул ќе зборуваме за проблемите во развојот на иновативните технологии, ефективното комуницирање со партнерите и потребните валидации за продуктот кој го креирате. Точното дефинирање за тоа во која фаза од процесот се наоѓате е клучно не само за планирање за тоа каде ќе бидете, туку и во...

Веќе зборувавме за бенефити и какви видови ги има, па ја имаме потребната листа со чија помош може да ја одредиме уверливоста на нашите констатации. Сега прашањето е дали знаете како да ги демонстрирате придобивките на јасен и уверлив начин? Размислете за тоа што ве придвижува вас да посветите време...