fbpx

СОВЕТИ

Како да ја инсталирате и конфигурирате LTE антената од Неотел

Неотел како компанија уште од самиот свој почеток работи на развој и одржување на мрежа за безжичен интернет која им овозможува на корисниците пристап...

Како веднаш да ја инсталирате Fall Creators надградбата за Windows 10 ?

Како што најави, Microsoft ја направи достапна најновата надградба за Windows 10 наречена Fall Creators Update, за сите корисници почнувајќи од вчерашниот ден, односно...

Совети за „паметно“ користење на мобилен интернет

Кој може денес да си замисли барем еден ден без интернет? Дали за забава или работа, постојано имаме потреба да бидеме „поврзани“. Новите технологии...

СОВЕТИ: Како да го инсталирате iOS 11 Beta на вашиот уред

Како корисник на некој од мобилните уреди на Apple, сигурно знаете дека од оваа недела стана достапна бета верзијата од iOS 11. Ова е...

Неколку начини за проверка на велосипедот пред да се вклучите во сообраќајот

Велосипедизмот претставува економски, енергетски и еколошки најодржлива форма на сообраќај, идеален за кратки или умерени растојанија, со бројни позитивни придобивки по здравјето на луѓето. ...

Најдобри апликации за слабеење за iPhone

Во здраво тело, здрав дух или на англиски - In hello body, hello ghost. Шега на страна, како што се ближи летото, така сите...

Зошто декстоп компјутер е подобра опција од лаптоп?

Иако лаптопите се доста компактни, преносни и ефикасни, десктоп компјутерите остануваат како подобрата опција ако ви се битни перформансите, долготрајноста на компонентите и лесниот...

Апликации кои “тивко” го трошат Вашиот мобилен интернет

Помина веќе пола месец, а Вие добивате известување од мобилниот оператор дека сте искористиле 99% од предвидениот вклучениот интернет од Вашата претплата. Се трудите...

Зошто е битен протокот на воздух во вашиот компјутер и оптималната конфигурација

Многу често знаеме да занемариме доста битни работи при составување на десктоп компјутер. Се случува да биде склопен цел компјутер, а да се заборави...

Кои апликации ја “цицаат” батеријата на Вашиот iOS уред

Како iOS техничар, секојдневно се среќавам со ситуации каде корисниците на iOS уреди имаат поплаки поради краткото времетрање на батеријата на нивниот iPhone или...

Во која етапа на развој на продукт се наоѓате?

Во овој модул ќе зборуваме за проблемите во развојот на иновативните технологии, ефективното комуницирање со партнерите и потребните валидации за продуктот кој го креирате....

Дали знаете да формулирате добар и уверлив опис на вашиот продукт?

Веќе зборувавме за бенефити и какви видови ги има, па ја имаме потребната листа со чија помош може да ја одредиме уверливоста на нашите констатации. Сега...