fbpx

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

Неофицијално: Windows 12 ќе биде претставен во јуни идната година со главен акцент на...

Повеќе пати изминатите година дена можевме да прочитаме за Windows 12, односно за враќање на стариот тригодишен циклус на претставување нови верзии од Windows од страна на Microsoft. Сега дури имаме и конкретен месец кога...

Неосновани предупредувања за користење на NameDrop функцијата во iOS 17 од страна на дел...

NameDrop е нова функција која беше претставена со iOS 17, како надополнување на AirDrop. Корисниците можат едноставно да ги доближат и допрат своите два телефони и да започнат процес на споделување на своите контакт...

Ажуриран One UI 6: 7 совети за максимално користење на камерата со вештачка интелигенција...

Скопје, 20 ноември 2023 г. – Samsung го менува светот на камерата на паметниот телефон уште од објавувањето на првиот Galaxy S телефон во 2010 година. Постојано поставуваме нови граници, започнувајќи од воведувањето на...

Microsoft ќе им овозможи на корисниците од ЕУ дополнителен избор во Windows 11

Неколку нови закони во ЕУ веќе донесуваат доста големи промени на пазарот, па покрај тоа што Apple конечно почна да го користи USB-C приклучокот кај iPhone, а идната година ќе додаде поддршка за RCS,...

Copilot официјално доаѓа на Windows 10, потврдија од Microsoft

Windows Central минатата недела најави дека Microsoft планира да го донесе Copilot и во Windows 10, иако овој систем требаше да добива само мали безбедносни надградби до крајот на поддршката во 2025. Како причина за...

Apple ќе додаде поддршка за RCS протоколот во нивната Messages апликација идната година

По долги години на „притисок“ од страна на Google и Samsung, Apple конечно попушти. Од компанијата ќе додадат поддршка за RCS протоколот, со што корисниците на iPhone и Android конкурентите конечно ќе можат да...

iOS 18 треба да биде поголема надградба од изминатите неколку

По информацијата дека Apple имаат направено пауза од една недела во развојот на iOS 18, како и другите системи, сега Марк Гурман дополнително објаснува што може да се очекува идната година од компанијата. Според него,...

Microsoft изгледа го враќа вниманието кон Windows 10 – се очекува донесување на Copilot...

Microsoft планира да ја донесе вештачката интелигенција и кај нивниот нешто постар оперативен систем, Windows 10. Тоа би го направиле преку донесување на Copilot функцијата која за корисниците на Windows 11 стана официјално достапна...

Apple направиле мала пауза од развојот на наредната генерација од нивните системи поради исправка...

Според Марк Гурман од Bloomberg, Apple имаат направено пауза од една недела во развојот на iOS 18, macOS 15, watchOS 11 и tvOS 18 поради голем број на грешки во досегашниот развој. Од компанијата наводно...

iPhone сега може да ви каже што не е во ред со вашиот автомобил

Visual Look Up функцијата, која може да препознае што е тоа на сликата од корисникот, со iOS 17 добива мала и корисна надградба. Покрај неколку други нови можности, Visual Look Up сега може да...

Заштитете го својот уред на свој начин со автоматскиот блокатор на Samsung

Скопје – 3 ноември 2023 г. – Samsung Electronics денес го претстави автоматскиот блокатор – нова безбедносна алатка за корисниците на Samsung Galaxy дизајнирана да ги штити уредите на начин кој најдобро одговара на...

Apple ќе ги ажурира iPhone телефоните додека се во кутија во нивните продавници

Марк Гурман веќе најави дека Apple работат на можност да го ажурираат софтверот на iPhone уредите додека истите се спакувани во продавниците, без потреба од нивно отпакување. Сега оваа информација е потврдена преку код кој...