fbpx
back to top

АПЛИКАЦИИ И СОФТВЕР

Ажурирање на безбедносен софтвер предизвика огромни проблеми во повеќе сектори низ светот

Повеќе бизниси во светот, поточно тие кои функционираат на Windows од Microsoft, во текот на денешниот ден беа погодени од проблем со нивните компјутери што доведе до скоро целосно прекинување на работата. Погодени се повеќе...

Microsoft Designer излезе од тест фазата и официјално им стана достапна на сите корисници

После нешто повеќе од една година од претставувањето за сите корисници, Microsoft Designer сега може да се каже дека е официјално достапна во својата финална верзија за сите корисници. Microsoft најави дека сите корисници со...
red and white labeled box

Google Maps на iPhone ја доби одамна достапната функција за мерење на брзината при...

После повеќе години од додавање кај својата Android верзија, Google конечно ја додава можноста за мерење на брзината кај Maps и кај својата iOS верзија. Корисниците на iPhone сега ќе можат да гледаат колку...

Google Wallet ќе добие можност за додавање на било какви картички и документи

Google Wallet апликацијата наскоро се очекува да добие можност за додавање на било какви додатни картички и документи, покрај досегашните кои сепак мораат да имаат некаков код на нив за да можат да бидат...

Files by Google ќе добие можност за компресија на датотеки

Files by Google, апликацијата со која од компанијата се обидуваат на корисниците да им овозможат лесна работа со нивните датотеки на телефонот, наскоро треба да добие една доста корисна новина. Со оваа новина корисниците имаат...

Apple со нова реклама ја промовира подобрата приватност на Safari во споредба со другите

Apple продолжуваат да се промовираат себеси како компанијата која доста подобро се грижи за приватноста на своите корисници од конкурентите. Дали е тоа точно и до кој степен е отворено за дискусија, а може...

Новата ChatGPT апликација за macOS не ги штити разговорите кои се зачувани на компјутерот

OpenAI ја пушти за сите корисници својата прва ChatGPT десктоп апликација минатата недела. Истата како што беше и најавено прво е достапна за корисниците на macOS, по што до крајот на годината може да...

Повеќе реклами може да се очекуваат во Windows 11 и апликациите од Microsoft

Корисниците на Windows 11 може да очекуваат повеќе реклами да им бидат прикажувани од страна на Microsoft на нивниот компјутер. Како што повеќе пати досега можевме да прочитаме, од компанијата планираат или веќе прикажуваат...

Blackmagic Design ја пушти својата апликација за камера за корисниците на Android

По пуштањето на својата iOS верзија, познатите Blackmagic Design сега ја пуштија и Android верзијата од нивната Blackmagic Camera апликација. Со оваа апликација корисниците добиваат доста понапредни прилагодувања за камерата на својот смартфон кои...

ChatGPT десктоп апликацијата стана достапна за сите корисници на macOS

OpenAI, при претставувањето на GPT-4o јазичниот модел минатиот месец, ја најави и првата десктоп апликација за ChatGPT. Истата прво ќе биде достапна на macOS, по што до крајот на годината се најавува и за...

Apple Intelligence функциите нема од почетокот да бидат достапни во Европската Унија

Новите европски закони, кои за одредени работи оставаат впечаток дека навистина носат добро за корисниците, повторно ќе претставуваат проблем, овој пат за новите функции со генеративна вештачка интелигенција од Apple. Според информациите, новите Apple Intelligence...

Knox приказна: Како Galaxy незабележливо ве штити во секое време

Речиси секој ден слушаме за некаква закана за сајбер безбедноста што ги погодува корисниците, компаниите и организациите. Овие закани може да доведат до ризици во рамки на мрежите, податоците и уредите, а бројот на...