fbpx

АПЛИКАЦИИ И СОФТВЕР

Пробиени дел од системите на LastPass, но корисничките податоци се безбедни сега за сега

LastPass, еден од најпознатите сервиси за чување на лозинки, објавија дека нивните системи биле пробиени во безбедносен инцидент кој се има случено пред две недели. Корисниците нема потреба да направат ништо, а нивните податоци...

WhatsApp има нова апликација за Windows која работи независно од телефонот и е целосно...

После подолго време на тестирање на апликацијата, Meta ја пушти целосно новата верзија од WhatsApp за Windows десктоп компјутерите. Оваа нова апликација е целосно изработена за овој оперативен систем, односно не е прилагодена како...

Winamp нема да остане само софтвер за пуштање на mp3 музика

Минатиот месец ја видовме новата верзија од легендарниот Winamp после подолго време, со што стана јасно дека развојот на оваа апликација дефинитивно продолжува како што се најавува. Сепак, во време кога повеќето корисници музиката што...

Meta ќе почне со тестирање на шифрирање на пораките во Messenger, како и нов...

Meta, односно во тоа време Facebook, најави воведување на шифрирани разговори кај сите нивните апликации уште во 2019 година. Планот беше да имплементацијата на оваа заштита на разговорите заврши оваа година, но минатата година...

Meta ги заобиколува мерките за приватност на iOS преку вградениот прелистувач во нивните апликации

Според анализата направена од страна на Феликс Краус, Meta на еден начин ги заобиколува правилата за приватност на iOS преку користење на сопствен прелистувач вграден во апликациите Facebook и Instagram. Ова е нешто што е...

Преземете ја контролата над вашиот бизнис со Telekom MK апликацијата за деловни корисници

Telekom MK апликацијата за деловни корисници ве става вас во центарот на управувањето на деловните активности благодарение на нејзините функционалности коишто се адаптирани на корисникот. Со неа ќе имате преглед и контрола над вашите...

Google го започна спојувањето на Google Duo и Google Meet апликациите во една

Google во јуни најавија дека планираат да ги спојат нивните две апликации за видео разговори Google Duo, која е наменета за приватните корисници и Google Meet, кој е наменета за бизнис состаноци, односно еден...

Microsoft ја претстави полесната Outlook Lite апликација за телефоните од пониската класа

Outlook апликацијата од Microsoft за мобилните не е апликација со баш најдобри перформанси дури и на посилните телефони, нешто што веќе претставува проблем за тие од пониската класа. Апликацијата покрај проверка на имејл пораките...

Регистрацијата на TikTok Music најавува претставување на апликација за стриминг на музика од TikTok

TikTok изгледа сака да влезе на пазарот кој моментално го држат Spotify, Apple Music, YouTube Music, Tidal и слични. Ова се гледа од поднесувањето на апликација за регистрирање на трговска марка под името TikTok...

Apple ги промени правилата за измена и бришење на испратените пораки во Messages на...

При презентацијата на наредните генерации од оперативните системи, Apple најави новина која корисниците одамна ја бараат кај Messages апликацијата, а е достапна кај конкурентите. Messages, која е достапна на iOS, iPadOS и macOS, доби...

Управувајте со вашиот бизнис со Telekom MK апликацијата за деловни корисници

Сигурно голем дел од претприемачите секојдневно размислуваат како да си го поедностават и да си го олеснат работењето, а истовремено бизнисот да расте, и притоа да имаат целосна контрола над него. Технологијата ни е...

Пуштена првата нова верзија од Winamp после подолго време

По продажбата на Winamp од страна на AOL во 2014, во 2018 беше најавено дека може да се очекува целосно нова и редизајнирана верзија од овој легендарен плеер од деведесеттите. Белгиската компанија Radionomy сепак...