March 2014 | Smartportal.mk

Thermodo е мал уред кој што се поврзува на портата за слушалки од вашиот мобилен телефон и врши мерење на температурата во вистинско време. Напојувањето го добива од уредот, па поради тоа не користи посебна батерија...

Typo е додаток за iPhone кој што му додава на телефонот физичка тастатура со изглед како познатата тастатура на BlackBerry мобилните телефони пред претставување на модел со екран на допир. Од BlackBerry решаваат да покренат...

Пред десетина дена беше уапсен поранешен вработен во Microsoft поради издавање на деловни тајни поврзани со Windows 8 и други производи од компанијата. Меѓутоа она што најмногу привлече внимание кај јавноста од...

Google Naps е интересна веб страна, наречена пародија од нејзините развивачи, која што треба да ви помогне во ситуација кога сакате едноставно да дремнете кога сте надвор од вашиот град. Местата на кои што би...

LinkBubble е мала Андроид апликација која веднаш се интегрира со вашиот интернет прелистувач и го променува начинот на кој се отвораат нови линкови. Пред да постои оваа апликација, при отворање на нов линк, истиот...

Познато е дека постојат компјутери од различни големини за различни примени. Луѓето...

Свесни сме дека живееме во време во кое секојдневно се појавуваат нови иновации кои можат да ни го олеснат стандардниот начин на живот. Празнењето и истрошувањето на батеријата на преносните уреди е стандарден...

Watson претставува вештачки интелегентен компјутерски систем кој е способен да одговори на прашања поставени на говорен јазик. Развиен е од страна на IBM во рамки на проект познат како DeepQA. Овој компјутер е...

Моменталната најнова верзија од Android оперативниот систем е 4.4.2, а во последно време почнаа да излегуваат информации за наредната надградба. Се работи за помала надградба, односно истата треба да биде насочена...

Доколку мислевте дека снимањето видеа во 4К резолуција е се’ уште далеку од секојдневие,...

Како што веќе е познато, Game Developer’s Conference (GDC) е настан на кој се собираат голем број...

Ubuntu 14.04, како и претходните верзии ќе биде достапен за симнување во Април, односно на 17-ти Април 2014. До официјалното излегување, за разлика од другите оперативни системи за кои што може да се најдат шпекулации...