November 2013 | Smartportal.mk

eBay овој месец претстави продавници на допир со што ќе го смени начинот на кој купуваме производи, целосно. Компаниите сега ќе имаат можност да се рекламираат повеќе и да заштедат пари со тоа што ќе немаат...

Извор: iphonehacks.com   Black Friday или црн петок e првиот петок кој доаѓа после познатиот Американски празник Ден на благодарноста (Thanksgiving). Името го има добиено поради гужвите кои се создавале после празникот и профитите...

LG за прв пат ја воспостави платформата за рекламирање во 2012 година (LG Smart AD) за да допре до одредена публика по старост и по пол со собирање информации од гледачот за да ги информира маркетинг агенциите, што...

Facebook за Windows 8.1 беше првпат претставена со излегувањето на Windows 8.1 минатиот месец. Од тогаш два пати беше надградена, меѓутоа зборот надградена не одговара баш за последната верзија. Неколку корисни функции...

CastAR е систем за проекција на вистинска и интерактивна виртуелна (и холографска) реалност  во 3D со висока резолуција. Создаден од сегашните Technical Illusions (Jeri Ellsworth и Rick Johnson),  поранешни работници во VALVE  кои беа...

CyanogenMod Installer е апликација со која многу едноставно и без никакви познавања, можете го инсталирате познатиот CyanogenMod оперативен систем на вашиот мобилен или таблет компјутер.   Денес од CyanogenMod известија дека...

Можноста за вградување (embedding) на мапите од Google Maps постои одамна. Истата се користи кога сакате да ставите мапа директно на вашиот сајт или блог, без притоа посетителите да ги пренасочувате на страната на...

Со најновата серија на промени на Gmail сервисот, Google воведе функција која што го интегрира Google Drive сервисот со Gmail. Тоа значи дека сега сите работи поврзани со прикачени фајлови во email пораките, можете да ги...

Функција добро позната на корисниците на најновата верзија од Andorid со која можете да започнете гласовно пребарување преку Google без потреба од притискање на копче. Само кажувате „OK, Google“ кога ви е вклучена...

Samsung денес го претстави Grand 2, најновиот паметен телефон во својата популарна Galaxy линија...

SK Hynix, еден од најголемите производители на мемориски модули, најави дека започнува...

Новата верзија на Andorid, 4.4 KitKat е веќе одреден период достапна за уредите од Nexus линијата, меѓутоа не е веднаш достапна за сите уреди и во сите земји. Големи се шансите вашиот уред сеуште да покажува дека ја...