Мишо Лекиќ – Smartportal.mk | Smartportal.mk

Мишо Лекиќ

Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.

Како што најавивме во текот на вчерашниот ден, Essential, компанијата на еден од креаторите...

Повеќето од нас сигурно мислат дека со се’ поголемата популарност на мобилните...

Енди Рубин, еден од креаторите на Android, во март оваа година излезе на Twitter со мал „тизер“...

Пребарување на нашите имејл пораки, слики во Google Photos и слично преку лентата на Google...

OnePlus е кинеска компанија која стана популарна со продажбата на премиум Android смартфони...

Chrome Home е нова „скриена“ функција на Chrome за Android која овозможува пристап до нов, тест...

Фото: Samsung Нема ни 2 месеци откако најновите модел од Galaxy серијата на Samsung, S8 и S8+, беа...

Покрај тоа што Windows 10 добива одлични оценки, а посебно во споредба со непопуларната...

Фото: SensorTower Продавницата за мобилни апликации на iOS, односно App Store, отсекогаш била...

Поминаа веќе две години откога Google Photos стана една од најдобрите апликации за менаџирање...

Безбедносната компанија Check Point откри нов начин на којшто хакерите може да дојдат до...

Доколку сте активен корисник на Viber, сигурно ја имате инсталирано и десктоп верзијата...