ДРУШТВЕНИ МРЕЖИ

Основачите на Instagram го напуштија Facebook оставајќи многу прашања за што може да се...

Во текот на минатата недела, изгледа се има случено „последната капка“ во недоразбирањата кои се нормален дел кога основачите на една компанија ја продаваат...

Хакери имаат пристапено до повеќе од 50 милиони Facebook кориснички сметки

Во текот на денешниот ден, односно петок наутро, Facebook излезе со информација дека хакери имаат пристапено до 50 милиони од нивните корисници, искористувајќи пропуст...

Facebook ги користи сите можни информации до кои може да дојде за прикажување на...

Оваа година е доволно лоша за Facebook, што многумина го поставуваат прашањето уште колку време и останува на оваа друштвена мрежа. Скандалите кои се...

Facebook спрема „воена соба“ за справување со лажните вести за време на изборите што...

Обвинувањата за влијанието на лажните вести, реклами и ред други „специјално наменети“ објави на оваа најголема друштвена мрежа за време на изборната кампања за...

Instagram ќе ги издвои „хаштаговите“ од насловот на сликите?

Не знам за вас, #меѓутоа #мене #многу #ме #нервира #кога #ќе #видам #слика #на #Instagram со толку многу хаштагови. Луѓето почнаа цел наслов и...

Instagram работи на посебна апликација наменета за продажба на производи

Instagram изминатиот период се покажува како се повеќе популарна друштвена мрежа која со тек на време сигурно ќе ја надмине и Facebook, па „среќа“...
Facebook

Дали Facebook треба да биде натеран да ги продаде Instagram и WhatsApp?

Изминатиот период можевме да прочитаме за многу случувања поврзани со злоупотреба на огромниот број на информации за корисниците, за воведување на функции кои се...
video

Facebook Watch, конкурентот на YouTube, достапен за сите корисници во светот

Facebook Watch е името на видео платформата започната од Facebook пред една година, до оваа недела достапна само за корисниците од САД. Во основа,...

Три новини кои Instagram ги воведува за подобра безбедност на корисниците на мрежата

Instagram како друштвена мрежа станува се повеќе популарна, а може да се каже дека во последно време е и најмногу користената мрежа. Се повеќе...

Facebook ја оценува и доверливоста на корисниците на мрежата, а не само на страните...

Во време кога друштвените мрежи имаат досега недостигната популарност и број на корисници, јасна е моќта која тие ја имаат во влијанието на јавното...
Инстаграм

Повеќе стотици Instagram сметки хакирани со ист начин на промена на информациите во нив

Од почетокот на овој месец, повеќе стотици корисници почнале со пријавување на хакирање на нивната Instagram сметка. Хакирање на сметките на друштвените мрежи, освен...

Facebook ќе ја прилагоди лентата за навигација во нивната апликација на секој корисник посебно

Facebook е во фаза на пуштање на нова функционалност на нивната мобилна апликација достапна за двете најголеми платформи Android и iOS. Истата треба да...