fbpx

ДРУШТВЕНИ МРЕЖИ

Facebook и сервисите во сопственост на компанијата имаа проблеми со достапноста во текот на...

Доколку во текот на вчерашниот ден имавте проблем со пристап или со целосно функционирање на Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, па дури и...

Twttr е нова апликација од Twitter преку која ќе се тестираат промени во друштвената...

Twitter оваа недела објави нова апликација која веќе одреден период е во припрема. Истата е наречена Twttr и е наменета за корисниците...

Марк Закерберг ја опишува иднината на Facebook, друштвените мрежи и комуникацијата на луѓето

Facebook не се наоѓа во баш најдобра ситуација изминатите неколку години, а тоа посебно дојде до израз по Cambridge Analytica скандалот којшто...

Instagram тестира можност за испраќање директни пораки и преку веб

За разлика од повеќето други познати мрежи и сервиси, Instagram е друштвена мрежа која започна директно преку претставување на мобилна апликација. За...

Instagram ќе почне да прикажува IGTV видеа на главната листа со новости

Instagram го претстави IGTV, нов и посебен видео сервис, како и посебна апликација, минатата година. Главната карактеристика која го разликува IGTV од...

Facebook ќе почне да ни прикажува кој ги има нашите контакт информации за рекламни...

Рекламите коишто ги гледаме на Facebook не се секогаш прикажани врз основа на нашите интереси за кои од мрежата знаат доста. Дел...

Facebook воведува можност за објава на петиции директно од мрежата

Онлајн петициите се алатка која на повеќето ни е добро позната и е една од најголемите придобивки на живеењето во време на масовна поврзаност...

Facebook апликацијата не може да биде избришана кај голем број на телефони

Како што сигурно многу од вас имате забележано, Facebook апликацијата на вашиот уред не може да биде избришана, односно истата може да биде само...

Instagram тестираше хоризонтална навигација низ листата со новости која изгледа не помина добро

Изгледа Instagram Stories се толку популарни кај корисниците, што од компанијата имаат помислено дека целата апликација може да е подобро доколку наликува на овие...

Instagram воведе гласовни пораки приклучувајќи се на повеќето останати апликации за разговори

Можеби не се работи за некоја голема нова функција, а истата веќе одамна е стандарден дел од апликациите за разговори, но сепак...

„Баг“ во Facebook има дозволено пристап до сликите од корисниците до кои не треба...

Уште една вест поврзана со Facebook и „непланиран“пристап до одредени информации за корисниците. Ова мислам дека веќе никого не изненадува, па се...

Instagram ја сумираше 2018 со неколку статистики од друштвената мрежа

Instagram минатата недела објави неколку статистики кои ја карактеризираат 2018 година. Извештајот наречен „Instagram 2018 Year in Review“ покажува работи како тоа...