X започна со промена на начинот на прикажување на споделените линкови на мрежата, нешто што беше неофицијално најавено во август оваа година, а потврдено од Маск.

Споделените линкови веќе нема да ги содржат сликата, насловот и краток дел од текстот, па корисниците ќе ја гледаат само сликата и главниот домен од страната.

На горниот дел ќе остане можноста за додавање текст, но сега целата објава ќе изгледа многу поедноставно, односно како што изгледаат повеќето објави кои содржат обична слика.

Како главна причина за оваа промена, барем таа што ја истакна Маск при потврдата на истата, е естетиката. Според Маск објавите на мрежата вака изгледаат подобро, а секако ова е прашање на вкус.

Промените не се целосно пуштени, односно истите може да се забележат на веб верзијата од X, за некои корисници и на мобилната апликација, но како што е стандардно, истите ќе бидат пуштени во периодот што следи.

Според некои, оваа промена оди во правец на „мотивирање“ на корисниците да објавуваат директно на мрежата, а не да споделуваат линкови, но не сум сигурен дали тоа е точно.

  • ОЗНАКИ
  • X
Претходна статијаIntel ги зголемува очекувањата за претставување на Windows 12 идната година
Следна статијаПродолжува еко-акцијата на Телеком за обнова на опожарените региони
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.