Наука | Smartportal.mk

Најубаво е кога барајќи лек против маларија, случајно ќе пронајдеш лек за 90% од сите...

Вилинско коњче 44 Веќе имаме пишувано за темната материја. Се работи за материја која...

Во една добра вест од светот на науката и технологијата, Националната аеронаутска...

Интернетот започнавме да го гледаме како нешто што е секогаш достапно, има цел океан...

Кој држел класичен Kindle со е-мастило во рака знае за тоа инженерско чудо кое со едно...

Лекувањето со антибиотици денес ја носи заканата да ги поништи еден куп напредоци...

Штрковите се селат на југ кога е зима, а доаѓаат и се закачуваат на скоро секоја бандера...

Можеби се сеќавате кога пишувавме за постојаната смена на позицијата на земјините...

Универзумот е прекрасен. Тој создал чуда како масивни објекти поставени во интересни...

Животот е прилично нефер. Се раѓаме, 20-25 години се мачиме да се осамостоиме, спиеме...

Пред некое време пишувавме за првото историско откривање на гравитационите бранови...

Кога и да помислиме на црни дупки, помислуваме на оние невидливи чудовишта кои одат...