(Видео) Прв поглед на Microsoft Edge направен на основа на Chromium

Видеото е направено од Windows Central кои имаат пристап до развојните верзии од новиот прелистувач

Microsoft Edge којшто ќе биде направен на основа на Chromium, е се’ уште во изработка, но изгледа денот на пуштањето на првите тест верзии се ближи.

Дечките од Windows Central имаат добиено тест верзија која е во поодмината фаза на развој од сликите кои можевме да ги видиме пред некоја недела.

На видеото се гледа дека е почната работата на измена на корисничкиот интерфејс, кој сега изгледа повеќе како моменталната верзија од Edge, а тука се и новите прилагодувања на кои се гледа дека има уште работа.

Од Windows Central истакнуваат дека прелистувачот работи брзо и стабилно, како што работи и Google Chrome, а повеќе можете и самите да погледнете.

Видеото е на почетокот од статијата, па кажете што мислите за Edge на Chromium до сега, како и за целата одлука на Microsoft.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.