fbpx

ТЕХНОЛОГИИ

Lenovo ќе почне да го продава својот лаптоп со екран на превиткување до идното...

Lenovo го претстави својот лаптоп за којшто уште нема име, а ќе дојде со еластичен екран кој може да се превиткува во мај оваа година....

А1 Македонија го реализираше првиот повик на 5G технологија

Скопје, 18 октомври 2019 г. – A1 Македонија, како компанија што постојано ги имплементира најсовремените технологии што обезбедуваат највисоко ниво на квалитетот на услугата...

Samsung веќе ја развива втората генерација од Galaxy Fold која наводно ќе ја претстави...

Иако почетокот беше со проблеми кои ја одложија официјалната продажба на Galaxy Fold од Samsung од мај до септември, сепак уредот почна да се продава...

Редизајнираниот Galaxy Fold повторно има пријави за проблеми со екранот

Уредите коишто имаат екран кој може да се превитка и со тоа да се овозможи менување на форматот на уредот којшто се користи,...

Како технологијата го промени светот во последните 50 години?

Слично како и другите големи откритија, технологијата целосно ги промени нашите животи на начини на коишто никогаш не би ги ни замислиле. Благодарение на технологијата,...

Официјално пуштен Wi-Fi 6 спремен за сертифицирање на новите уреди

Претставувањето на Wi-Fi 6, односно официјално наречен Wi-Fi CERTIFIED 6™, може слободно да се каже дека е голема новост. Со напредокот на безжичните...

Дали 5G и генерално мобилните мрежи се штетни по човековото здравје, истражува Cnet

Иако мобилните мрежи се користат масовно веќе неколку децении, истите добија на „популарност“ во вестите повторно со почетокот на надградбата на 5G, односно петтата генерација...

Тим од научници развија „панталони“ кои го помагаат одењето и трчањето

Развојот на таканаречените егзоскелети не е нешто ново, а тие во повеќе форми веќе се користат, а посебно во медицината за помош на луѓето...

Volocopter го направи својот прв тест лет на аеродромот во Хелсинки интегриран со системот...

Volocopter, германската компанија која веќе 8 години развива летало налик на голем дрон, го имаше и својот прв тест лет на официјален аеродром. Летот...

VoloCity е првото комерцијално летало од Volocopter кое треба да функционира како такси

Volocopter GmbH е германска компанија која во 2011 го имаше својот прв тест лет на леталото кое тие го развиваат и има...

Huawei веќе започнува со истражување за наредната, шеста генерација (6G) на безжични мрежи

Иако неколку оператори почнуваат со поставувањето на нивната 5G мрежа, сепак, масовната имплементација или надградба на оваа генерација од безжичните мрежи ќе биде идната година,...

Google ја најави можноста на Pixel 4 за контрола на уредот со гестикулации и...

„Протекувањето“, како што популарно се нарекува на англиски, на информации за уредите кои уште не се претставени е нешто што е веќе одамна...