fbpx

АПЛИКАЦИИ И СОФТВЕР

iTunes Радио

Apple го престави овој нов сервис со претставувањето на новата верзија на нивниот мобилен оперативен систем iOS 7. Со ова тие влегуваат во директна конкуренција со веќе постоечките сервиси како Pandora, Spotify, како и...

Skype престанува со развој за Windows Phone 7

Тимот на Skype на својот блог денеска најави дека престанува со развивање на својата апликација за Windows Phone 7 платформата. Објаснувањето е се поголемиот моментум што го добива Windows Phone 8 на пазарот, па...

YouTube најави offline viewing опција за своите мобилни апликации

Како дел од идните апдејти за своите мобилни апликации, интернет видео сервисот YouTube на својот официјален блог најави дека од Ноември ќе додаде можност за гледање на видеа и додека не сте конектирани на...

Zoho Docs од сега и на десктоп

Zoho Corporation, кој стојат позади голем број на популарни мобилни апликации, излегоа со десктоп верзија на Zoho Docs клиентот, достапна за инсталација на Windows, Mac и Linux компјутери. “Zoho Docs for Desktop” апликацијата овозможува синхронизација...

NVIDIA ги објави новите 327.23 WHQL драјвери

Од денес се достапни новите 327.23 WHQL драјвери за GeForce графичките карти на NVIDIA. Според NVIDIA овие “Game Ready” драјвери ги зголемуваат перформансите до 19% кај GeForce 400, 500, 600 и 700 сериите на...

24-тата верзија на Firefox спремна за надградба

Mozilla официјално ја пушти 24-та верзија од Firefox. Истата е достапна за сите платформи, односно за Windows, Linux, OS X  и Android. Што е ново во оваа верзија ? Десктоп везрзија -          Поддршка за нов стил...

Програми кои го имплементираат класичното Start Menu во Windows 8

Една од најголемите критики за Windows 8 од страна на корисниците е одлуката на Microsoft целосно да го отстрани старт менито за сметка на модерниот “метро” дизајн. Како одговор на ова голем број на...

Google Chrome Apps за вашиот десктоп

Повеќето од корисниците на прелистувачот од Google, Chrome, сте запознаени со апликациите што можете да ги користите, покрај стандардните екстензии (extensions) или Add-ons како што се наречени во Firefox. Тоа се веб апликации што...

Интернет прелистувачот Internet Explorer најбезбеден

Вашиот веб прелистувач е основната заштита против инфекции од штетен софтвер. Затоа е портебно прелиствачите да имаат вградено соодветен систем на заштита отколку да се потпираат на претпоставката дека корисниците ќе користат екстерни преограми...

Редизајнирана Yahoo! Weather за Android

Апликациите на iOS отсекогаш биле подобро дизајнирани од своите верзии направени за Android. Тој тренд полека се менува и Yahoo! Weather е една од сега поголемиот број на апликации кои придонесуваат за таа цел....

Надградена Amazing Weather HD за Windows Phone 8

Ова е една поубавите апликации што може да се најде на сеуште недоволно развиената продавница за апликации на Windows Phone. Апликацијата е едноставна, ви дава детали во врска со временската прогноза. Она што ја...

YouTube за Android верзија 5

Google излезе со нова верзија на својата YouTube апликација за Android. Истата содржи нов дизајн, како и додатни функции кои ја прават оваа апликација меѓу подобрите во продавницата за апликации. Меѓу најголемите, а и најинтересните...