fbpx

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

Достапен Update 3 за HTC 8X

Сите корисници на HTC 8X од вчера вечер може да направат надградба на оперативниот систем на најновата верзија. Ова треба да биде последната помала...

Windows 8.1 предизвикува лаг на маусот кај некои игри

После инсталирањето на најновата верзија на Windows, 8.1, корисниците почнаа да пријавуваат дека кај одредени игри се појавува лаг во користењето на маусот. Некои...

Функции тргнати со надградбата на Windows 8.1

Новата верзија на Windows донесе нови функции, но исто така одредени функции што беа достапни во верзијата 8, се тргнати во верзијата 8.1. Кои...

Microsoft ја тргна десктоп плочката од новите Surface 2 таблет компјутери

Постоењето на десктоп околината во RT верзијата на Windows 8 е нешто што повеќе предизвика збунување на повеќето корисници отколку посакувана предност.  Претпоставката е...

Microsoft ја објави листата на новости во Update 3 за Windows Phone 8

Оваа надградба беше претставена пред нешто повеќе од една недела и истата стана достапна за тестирање за програмерите. Microsoft сега ја објави официјалната листа...

Windows 8.1 Boot-to-desktop функција

Една од најголемите критики по пуштањето на Windows 8, беше немањето можност за бирање во која околина сакате да го стартувате вашиот компјутер. Тој...

Ubuntu 13.10 достапен за симнување и надградба

Од денеска официјално е достапна новата верзија на Ubuntu, 13.10, наречена Saucy Salamander. Истата можете да ја симнете од Ubuntu или доколку веќе го...

Надградбата на Windows 8.1 спремна за симнување

Од денес за сите корисници на Windows 8 достапна е најновата верзија на оперативниот систем, Windows 8.1. За да ја инсталирате надградбата се што...

Unity Smart Scopes достапни во Ubuntu 13.10

Кога сакате да пребарате нешто во Ubuntu од воведувањето на Unity се што треба да направите е да притиснете на првата икона наречена Unity...

Smart Files во SkyDrive за Windows 8.1

Во Windows 8 можете да пристапите до вашите фајлови во SkyDrive преку официјалната апликација или се разбира преку веб. Доколку сакате да пристапите до...

Microsoft официјално ја најави третата надградба на Windows Phone 8

Windows Phone 8 Update 3 е наречена третата и последна надградба на оперативниот систем пред преоѓање на 8.1, која се очекува во првиот квартал...

Microsoft воведе можност за бришење на старите надградби во Windows 7 SP1

Секоја надградба (update) што ја правите на Windows останува на вашиот хард диск. Доколку излезе надградба на нешто што веќе е еднаш надградено, значи...