fbpx

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

Google во Android воведува најавување на нивните сервиси користејќи го само отисокот од прстите...

Google ќе почне да ја користи новата функција која ја додаде во Android оваа година кај сите уреди кои работат на седмата верзија или...

Apple ќе им дава посебни iPhone телефони на програмерите кои ќе треба да откриваат...

Повеќето од поголемите ИТ компании имаат некаква програма наменета да ги „мотивира“ програмерите и безбедносните истражувачи да откриваат проблеми, пропусти и „багови“ во нивните...

Huawei го претстави својот HarmonyOS оперативен систем

Веќе подолго време се пишува за можното претставување на нов и посебно развиен оперативен систем од страна на Huawei, а тоа посебно стана...

Google ќе овозможи јавување на броевите за полиција, брза помош и пожарна без потреба...

Кај своите Pixel уреди, како и уште одреден бројка на други Android телефони, Google во САД ќе воведе повикување на броевите за итни случаеви...

Windows 10 ќе може да се реинсталира преку „облакот“

За разлика од корисниците на Apple, тие на Microsoft имаат нешто посложен процес за повторно инсталирање на Windows 10 доколку нешто не е во...
video

По грешка пуштена Insider верзија од Windows 10 покажува ново Старт Мени на кое...

Во текот на неделата, Microsoft по грешка пушти верзија од Windows 10 на Insider корисниците, која не била наменета за пуштање, односно е...

Microsoft започнува со автоматска надградба на корисниците кои уште ја користат постарата верзија на...

На 12 ноември оваа година, корисниците на ланската верзија од Windows 10, поточно верзијата 1803 која беше пуштена минатиот април, веќе нема да имаат...

Најновата тест верзија од Windows 10 донесува можност за исклучување на лозинките при најавување...

Веќе неколку пати можевме да прочитаме дека Microsoft планира укинување на лозинките за нивните сервиси, па сега ова можеме да го видиме и...

Huawei го регистрира името Harmony во ЕУ како можно име за нивните нови оперативни...

Веќе со години читаме дека Huawei или размислува или развива сопствен оперативен систем во случај да дојде до некакви проблеми поради кои не би...

Откриени нови и подобрени верзии од познатиот софтвер за шпионирање FinFisher за Android и...

FinFisher или FinSpy, е познат софтвер за компјутерите и мобилните кој го прави германска компанија, а е наменет како производ којшто им се нуди на...

„Agent Smith“ е нов Android вирус кој додава малициозен код на некои од најпознатите...

Познатата компанија која ја започнува својата работа во Израел пред 26 години, Check Point, има откриено нов Android вирус којшто му го дава интересно име...

Повеќе од 1.000 Android апликации користат пристап до информации до кои не им е...

Една од работите за кои корисниците станаа сигурни со последните верзии од Android е дека оперативниот систем може да ја заштити нивната приватност кога...