fbpx

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

Windows 10 May 2019 Update доаѓа подоцна од очекуваното и донесува поголеми промени во...

Иако Windows 10 верзиите кои стануваат достапни во првата половина од годината ја носат ознаката xx03, во овој случај 1903, тие сепак...

Windows 7 почнува да губи корисници во последната година од неговото постоење

Верноста на корисниците на Windows 7 кон овој оперативен систем ни е позната на повеќето кои ги следиме овие новости. Овој оперативен...

Windows 10 автоматски ќе брише надградби кои му прават проблем на оперативниот систем

Проблеми со компјутерот по инсталација на надградба на Windows 10, не е нешто што многу ретко се случува. На пазарот има илјадници...

Концепт на File Explorer редизајниран со Fluent Design изгледа одлично

Fluent Design кој е веќе дел од Windows 10 изгледа одлично и го чекаме времето кога повеќето апликации, од Microsoft, но и...

Корисниците на Windows 7 почнаа да добиваат известување за крајот на поддршката за оперативниот...

Microsoft го најави крајот на поддршката за Windows 7 при крајот на јануари оваа година. Датата кога овој досега најпопуларен оперативен систем...

Google почна да ги прикажува Doodles на лентата за пребарување кај Pixel уредите

Google Doodles, интересни цртежи и анимации кои Google ги прикажува на нивното лого на главната страна. Сигурно нема потреба од објаснување, а...

Huawei има развиено свој оперативен систем во случај да не може да го користи...

Huawei има развиено сопствен оперативен систем, односно системи, кои би ги користеле во „најлош случај“ доколку односите помеѓу САД и Кина продолжат...

Microsoft почна да го тестира пресликувањето на Android екранот на Windows 10 компјутер

Your Phone е апликација за Windows 10 која Microsoft ја претстави минатата година. Истата со инсталација и на Android, овозможува поврзување на...

Windows 10 дојде до бројка од 800 милиони активни корисници

Windows 10, оперативниот систем од Microsoft којшто требаше да има 1 милијарда активни корисници до минатата година, сепак тоа не успеа да...

Неколку постари Galaxy модели ќе ја добијат можноста за прилагодување на Bixby копчето достапна...

Bixby копчето кое доаѓа со неколку Galaxy модели може да се каже дека е тотално непотребно и бескорисно, а посебно за земјите...
video

Windows 10 за ARM инсталиран и работи на Lumia 950 XL

Microsoft ја објави датата кога официјално ќе престане да го поддржува Windows 10 Mobile и со тоа става крај на нивните обиди...

Поддршката за Windows 10 Mobile официјално завршува на 10 декември 2019

Одамна немаме напишано нешто за Windows Phone, односно како што се вика последните неколку години, Windows 10 Mobile. Причината за тоа е јасна. Microsoft се...