Технологии | Smartportal.mk

Веќе се ближи крајот на оваа 2016-та година и веќе со нетрпение ја очекуваме 2017-та за...

За многумина Втората Светска Војна е далечно минато, но не и за германските власти,...

Што бараат Microsoft, медицината и ракот во една реченица?! Тоа што логички следуваше после...

Сигурно сте ги гледале оние емисии каде се повикуваат сведоци да зборуваат за некој...

Експоненцијалниот развиток на технологијата донесе до пронајдоци и технички решенија...

Доаѓа крајот на немање Интернет, на барање лозинки од келнерки, на седење мирен 3 минути...

Револуцијата на префрлање од возила со внатрешно согорување кон возила на електрична...

Синтетичката интелигенција започнува да биде воведена во сè живо и диво. Автономни...

3Д печатењето е најновата технолошка хистерија и изгледа дека наскоро ќе стане многу...

Замислете, во вашиот џеб држите машина која има посилна пресметувачка моќ од Аполо...

Ние за волкот а тој … во Сингапур. Веќе повеќе пати сме пишувале за автономни возила...

Некои од нашите читатели можеби се запознаени со трансакцијата за спојување меѓу...