fbpx

СЕРВИСИ

Европскиот конкурент на Google, Qwant, претстави конкуренција и на Google Maps

Не сме сигурни колку во нашата земја корисниците се запознаени со Qwant, но овој интернет пребарувач добива на популарност изминатиот период. Се работи за пребарувач...

OneDrive Personal Vault е нова дополнително обезбедена папка во OneDrive наменета за поважните датотеки...

Заедно со дополнителни можности за зголемување на просторот на OneDrive, Microsoft најави и нова функција кај овој „cloud“ сервис од компанијата. За почеток достапна само...

НЛБ Банка – прва банка во Македонија достапна на Вибер

НЛБ Банка, како иновативна и современа банка, која е во чекор со светските трендови, ја прошири својата понуда со уште...

Facebook ја најави Libra – својата долгоочекувана криптовалута која ќе почне да функционира од...

Веќе подолго време се шпекулира дека Facebook планира да влезе во „светот“ на криптовалутите и со тоа да претстави сериозна конкуренција на Bitcoin и...

Новата iCloud for Windows апликација е направена во соработка со Microsoft и е многу...

Иако Apple претпочита да ги насочува корисниците кон нивниот екосистем, односно да тие имаат производи од нив, сепак достапноста на повеќе платформи во денешно време...

Google jа менува поврзаноста помеѓу Photos и Drive за поедноставно функционирање на двата сервиси

Пред скоро пет години Google ја издвои до тогаш поврзаната со Google+ апликација за слики и ја претвори во главна апликација за слики за своите корисници....

Firefox доби ново лого кое го претставува времето на повеќе сервиси, покрај прелистувачот

Иако Firefox логото доби одредено освежување пред некоја година, сепак од Mozilla започнаа потрага по целосно ново лого, а за тоа претставија два концепти со...
video

Dropbox целосно го менува својот концепт ставајќи акцент на тимската работа

Dropbox веќе неколку години покажува дека не остануваат компанија која само нуди онлајн простор за датотеки и толку. Тие веќе влегоа во делот на...

Apple го откажува iTunes на сметка на новите посебни сервиси

iTunes е еден од најпознатите сервиси од Apple, а слободно може да се каже и дека овој сервис направи еден вид револуција во начинот...

Uber ќе почне да исклучува патници од апликацијата кои имаат потпросечна оценка

Оценката на возачите од страна на патниците е една од основните предности и суштината на Uber како систем за превоз. Патниците можат да бидат сигурни...

Google Trips доби десктоп верзија

Google Trips е нова апликација која Google ја претстави минатата година. Апликацијата беше еден вид на собирање на неколку Google сервиси во една централна апликација, односно...

Uber им овозможи на градовите алатка за мерење на брзината на движење на возилата...

Uber во градовите каде е масовно присутен со голем број на возачи кои редовно возат по улиците на градот, е во ситуација да поседува...