fbpx

СЕРВИСИ

Новиот Skype дојде и на веб верзијата од сервисот

Skype го претстави својот редизајн уште во 2017, иако тој претрпе повеќе измени за да дојдеме до верзијата која сега сите ја...

Facebook Messenger ја доби функцијата за бришење на испратените пораки

Оваа можност беше најавена минатата година, а во главно како резултат на откритијата дека Facebook има избришано одредени пораки кои Марк Закерберг,...

Gmail за мобилните го добива ланскиот редизајн на десктоп верзијата од сервисот

Минатата година, поточно при крајот на април, Google му даде на Gmail редизајн којшто е најголемиот, па можеби од неговото претставување како сервис. Новиот...

Повеќе светски брендови започнуваат сервис за достава на нивните производи во пакување кое повторно...

Повеќето, ако не и сите, производи во денешно време се пакуваат во некакво форма на пластика. По искористувањето на производот пакувањето се фрла, па...

Facebook работи на интеграција помеѓу Messenger, WhatsApp и Instagram

Со оглед на сопственоста над WhatsApp и Instagram логично е да се заклучи дека овој потег беше само прашање на време. Верувањата се дека...

Netflix ја пушти интерактивната епизода од Black Mirror во која корисниците ќе може да...

Како што можевме да прочитаме во октомври оваа година, Netflix ќе започне со воведување на интерактивна содржина кај своите филмови и серии, нешто што...

Netflix тестира инстантно „премотување“ на цели сцени во филмовите и сериите

Дали ви се има случено да додека гледате некоја серија или филм, сакате да вратите одредено време назад, од која и да е причина....

Најдобрата интерактивна дигитална телевизија – MaxTV слави 10 години

Првата дигитална интерактивна телевизија во Македонија – MaxTV слави десет години. Откако во 2008 година Телеком ја донесе на пазарот оваа револуционерна услуга целосно се...

Познатиот Winamp се враќа со нова и редизајнирана верзија идната година

Winamp, апликацијата без која не можевме во деведесеттите, сега е веќе со години оставена на својата последна верзија. Развојот на истата беше прекинат, иако...

Основачот на Wunderlist започнува со нов сервис за презентации

Кристиан Ребер е основач на една од најпознатите апликации за менаџирање на задачи и активности, која сега е во сопственост на Microsoft. Wunderlist е...

Дали „зависноста од Netflix“ станува вистински психолошки проблем?

За разлика од „традиционалното“ гледање на серии кои се прикажуваат на телевизиите, кои излегуваат еднаш неделно, па потоа прават пауза, гледањето на Netflix и...

Microsoft Teams овозможува заматување на позадината при видео разговори

Microsoft Teams е конкурентот од оваа компанија на познатиот и масовно користен Slack. Се користи за комуникација на вработените во една компанија, разговори кои...