fbpx

СЕРВИСИ

Apple го откажува iTunes на сметка на новите посебни сервиси

iTunes е еден од најпознатите сервиси од Apple, а слободно може да се каже и дека овој сервис направи еден вид револуција во начинот...

Uber ќе почне да исклучува патници од апликацијата кои имаат потпросечна оценка

Оценката на возачите од страна на патниците е една од основните предности и суштината на Uber како систем за превоз. Патниците можат да бидат сигурни...

Google Trips доби десктоп верзија

Google Trips е нова апликација која Google ја претстави минатата година. Апликацијата беше еден вид на собирање на неколку Google сервиси во една централна апликација, односно...

Uber им овозможи на градовите алатка за мерење на брзината на движење на возилата...

Uber во градовите каде е масовно присутен со голем број на возачи кои редовно возат по улиците на градот, е во ситуација да поседува...

Netflix воведе аудио со висок квалитет на целата нивна содржина

Netflix може слободно да се каже дека од достапните видео стриминг сервиси, вложува најмногу во корисничкото искуство, а тоа може да се...

Netflix тестира можност за гледање на епизоди по случаен избор

Netflix може слободно да се каже дека целосно го промени начинот на којшто гледаме содржина. Од менување на каналите на телевизорот, барајќи нешто интересно...

Хакирањето на Outlook.com е поголемо од првичното тврдење од страна на Microsoft

При крајот на минатата недела Microsoft потврди дека нивниот Outlook.com сервис бил пробиен од страна на хакери кои добиле пристап преку информациите за најавување на...

Outlook.com се приклучува на листата на пробиени познати сервиси

Иако не ја истакна бројката, Microsoft потврди дека одреден број на корисници на нивниот Outlook.com имејл сервис биле загрозени од хакерски упад...

Предлог на неделата (3): Како да проверите за скриени камери во Airbnb сместување?

Продолжуваме со серијалот „предлог на неделата“ каде што дискутираме впечатливи текстови од Интернетот (претходните два предлози: „Генијалноста на LinkedIn“ и „Кој се...

Disney+ почнува со работа од ноември

Полека доаѓаме до време кога „обичната“ телевизија се поретко се гледа, на сметка на стриминг сервисите како Netflix. Бројот на вакви сервиси...

Viber воведе можност за добивање на локален телефонски број

Со месечна претплата од 4,99 долари, односно 1,99 за првите 10.000 корисници, Viber почна да нуди можност за добивање на локален телефонски...

Google+ и Inbox – два сервиси од Google кои престануваат со работа овој месец

Не е толку ретко да прочитаме дека Google прекинува некој сервис којшто го има развивано и бил достапен одреден период.