fbpx

ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

ARM

ARM го претстави Project Trillium кој ветува револуција на полето на ВИ

Компанијата ARM го претстави проектот Project Trillium. Негова основна намена е забрзување на процесите на автономно учење, неврални мрежи и други процеси поврзани со...
amazon echo, google assistant, siri, voice ui

Звучната интеракција со уредите е иднината. Но кога поточно?

Веќе со години сме сведоци на развојот на звучните интеракции со машините. Колку и тоа да изгледа невозможно. Sci-fi филмовите беа првите кои ја...

Дали вештачката интелигенција навистина ќе не пороби?

Во последно време сме преплавени со апокалиптични предвидувања за тоа како вештачката интелигенција ќе не пороби ако не го зауздаме нејзиниот развој. Ваквите предвидувања...

Вештачката интелигенција има помогнато во отстранување на 700.000 лоши апликации од Play Store во...

Google се пофали дека во текот на измината година успеал да отстрани дури 700.000 апликации кои не ги исполнувале стандардите од својот Play Store....
Alibaba

Џек Ма од Alibaba скептичен во врска со AI технологијата

Првиот човек на кинескиот трговски гигант Alibaba, Џек Ма ја коментираше AI технологијата и проекциите за нејзиниот развој. Изјавата тој ја даде во рамки...

Вештачката интелигенција од Google разви „свое дете со вештачка интелигенција“

Последниве неколку години, светот е во вистински страв од развојот на вештачката интелигенција и иако тој е неоснован за причините за кои се плашат...

Вештачката Интелигенција на Google може да препознае што гледа во видеа со извонредна точност

Компјутерите со Вештачка Интелигенција стануваат се поспособни, а Google е еден од пионерите и најнапредните во оваа „застрашувачка“ технологија. Сега, тие направија компјутер кој...

Google Brain разви вештачка интелигенција која сама може да ги криптира податоците

Три различни компјутери со вештачка интелигенција. Два од нив комуницираат меѓу себе, додека третиот сака да им ја пресретне комуникацијата и да дознае што...

Apple прв пат објави истражување за „Вештачка Интелигенција“

„Вештачката Интелигенција“ е дефинитивно на прагот да го револуционизира светот на компјутерите и воопшто нашите животи. Доказ за тоа е што најголемите светски компании...