fbpx

Windows 10 - Резултати од пребарувањето

Ако не сте задоволни со резултатите, ве молиме пребарајте повторно

Microsoft ја одреди датата кога завршува поддршката за Windows 10 и го паузира пуштањето...

Microsoft за оваа година се очекува да претстави поголема надградба на Windows 10, која неофицијално во компанијата се нарекува „Sun Valley“. Од компанијата оваа...

Microsoft потврди дека пуштањето на Windows 10X е откажано, а некои од функциите од...

Windows 10X е оперативен систем од Microsoft кој првпат беше најавен во 2019 година со најавата на Surface Neo, уредот со два екрани од...

Официјално пуштена Windows 10 May 2021 надградбата

Како што се очекуваше, а и според името објавено при крајот на минатиот месец, Microsoft ја пушти мајската надградба за Windows 10, односно May...

Microsoft ги менува старите икони во Windows 10, но дали ќе се забележи разликата

Иконите кои се користат во Windows за различни работи, изгледа конечно ќе добијат одредено освежување, иако од тоа што може да се види, сепак...

SmartThings апликацијата од Samsung достапна на Windows 10

SmartThings е апликација која корисниците на Samsung телефони сигурно ја познаваат добро, а посебно доколку имаат и некој паметен уред во домот, како паметна...

Microsoft го прекинува развојот на Windows 10X, ќе се фокусира повеќе на Windows 10

Како што може и да се забележи, знаци за официјално пуштање на Windows 10X, кои беа најавувани за оваа пролет, нема. Според информации од...

Microsoft ја најави Windows 10 May 2021 надградбата

Првата надградба за оваа година за Windows 10, која овој пат ќе биде помалата од двете, Microsoft ја најави во февруари. Верзијата 21H1 сега...

Windows 10 ја достигна бројката од 1,3 милијарди активни уреди

Уште од претставувањето на Windows 10 во 2015, Microsoft даде поголемо значење на целта која си ја имаат поставено за бројката на корисници во...

Microsoft официјално ја претстави News and Interests функцијата која ќе стане дел од таскбарот...

По додавањето на News and Interests во Beta и Release Preview каналите од Windows Insider, стана јасно дека оваа нова функција не се спрема...

Microsoft работи на целосен редизајн на продавницата за апликации во Windows 10

Microsoft никогаш не успеа нивната продавница за апликации на Windows 10 да ја направи место каде корисниците ќе одат за да ги побараат и...

News and Interests во Windows 10 ќе им биде достапен на корисниците од 21H1...

News and Interests е нов дел, поточно „виџет,“ кој е поставен на таскбарот од Windows 10. Кога е затворен се добива брз поглед на...

Стариот Microsoft Edge официјално тргнат од Windows 10

Како што беше најавено неколку пати досега, а и со официјалното завршување на поддршката за стариот Microsoft Edge минатиот месец, од оваа недела овој...