fbpx

Windows 10 - Резултати од пребарувањето

Ако не сте задоволни со резултатите, ве молиме пребарајте повторно

Microsoft ќе претстане да го продава Windows 10 од крајот на месецот

Windows 10 беше претставен во 2015 година, а официјалната поддршка ќе му заврши за две години, односно до крајот на 2025. Овој оперативен систем...

Atlas е изменета верзија од Windows 10 наменета за гејминг или постарите компјутери

Atlas е изменета верзија од Windows 10 која треба да им овозможи на гејмерите подобро искуство кога ги играат игрите. Од друга страна, Atlas...

Новата Media Player апликација од Windows 11, Microsoft ја донесува на Windows 10

Microsoft оваа година пушти нова Media Player апликација која ги унифицира дотогаш достапните две апликации, една за музика и една за видео содржина. Ова...

Windows 10 2022 надградбата пуштена за поголем број корисници

Microsoft ја пушти надградбата за оваа година за Windows 10 при крајот на минатиот месец. Истата не донесе некои посебни новини, иако претходно имаше...

Windows 10 ја доби надградбата за 2022 без некои посебни новини

Оваа недела Windows 11 ја доби својата прва надградба од серијата на помали надградби кои ќе бидат пуштани повеќе пати во годината, а една...

Надградбата на Windows 10 оваа година сепак ќе дојде со нови функции

Иако Windows 10 се’ уште е официјално поддржан како оперативен систем од страна на Microsoft, а така треба да остане барем до 2025 година,...

Microsoft ја означи 21H2 верзијата од Windows 10 како спремна за сите корисници

Microsoft ја пушти најновата верзија од Windows 10, наречена Windows 21H2, односно November 2021 Update, во ноември минатата година. Како што беше најавено и...

Microsoft започна со инсталација на најновата верзија од Windows 10 за корисниците кои уште...

Корисниците на Windows 10 кои не се секогаш заинтересирани да бидат на најновата верзија од оперативниот систем, во периодот што следи автоматски ќе бидат...

Windows 10 November 2021 Update стана достапна за сите корисници

Почнувајќи од вчера, односно 16ти ноември, Microsoft официјално почна да ја пушта финалната верзија од Windows 10 November 2021 Update, најновата верзија од Windows...

Новата Microsoft Store почна да им станува достапна на корисниците на Windows 10

Microsoft започна со пуштање на новата продавница за апликации, односно Microsoft Store, која е целосно редизајнирана за Windows 11, кај корисниците на Windows 10....

Новата Microsoft Store од Windows 11 ќе биде достапна и на Windows 10

Во Release Preview каналот од Windows Insider програмата, во овој случај за Windows 10, достапна е новата продавница за апликации од Windows 11. Тоа...

Microsoft ја инсталира PC Health Check апликацијата на сите Windows 10 корисници

PC Health Check апликацијата изминатото лето стана позната поради нејзината функција да ја провери компатибилноста на компјутерот со Windows 11, иако истата прво требаше...