google-admin-app

Google Admin е апликација наменета за корисниците на некој од платените сервиси на Google, како на пример Apps for Business, Education, Government и слични. Преку неа тие може да извршуваат работи достапни на нивната администраторска страна. До сега беше достапна апликација за Android уредите, па од оваа недела истата е достапна и за корисниците на iOS.

Google Admin е достапна и прилагодена за iPhone, iPad и iPod Touch уредите, а преку неа можете да ги извршувате следните активности:

  • Менаџирање на корисници – Додавање/измена на корисници, суспендирање, враќање, бришење на корисници и ресетирање на лозинки
  • Менаџирање на групи – Додавање/измена на групи, додавање на членови, испраќање на email до сите членови, бришење на групи и преглед на членовите на групите
  • Прегледување на логови – филтрирање на логовите по администратор, дата на логовите и видот на случувања

Апликацијата е достапна за симнување во Play Store и е бесплатна за сите корисници.

Претходна статијаYahoo ја купи Wander компанијата
Следна статијаWindows Phone 8.1, што ќе донесе оваа верзија
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.