fbpx

ГЕЈМИНГ

Акционерите на Activision Blizzard ја одобрија понудата на Microsoft за купување на компанијата за...

При крајот на јануари оваа година, Microsoft ја најави една од најголемите зделки за купување на една компанија, во овој случај гејминг компанијата Activision Blizzard. Понудата од Microsoft изнесува 95 долари по акција, односно...

Netflix сериозно гледа на својата понуда на игри, купи уште едно гејминг студио

Netflix продолжува да покажува дека понудата на игри како нова категорија на содржина е нешто што од компанијата сериозно го сфаќаат и треба да се очекува уште повеќе од нив во иднина. Иако сервисот...

Најголемиот гејминг настан за оваа година „MESA Spring Fest “ ќе се одржи овој...

Скопје, 24.03.2022 – По финализирање на он-лајн фазата која се одвиваше од 17.03 до 23.03.2022, „MESA Spring Fest“ преминува во завршница со физичко присуство. Тимовите кои се изборија за позиција во он-лајн делот од...

Netflix најави три нови игри за нивните претплатници

Netflix оваа недела најави три нови игри како дел од нивниот уште не толку голем избор од мобилни игри кои корисниците можат да ги играат на Android и iOS. Две од игрите се веќе...

Официјално видео од играта Hogwarts Legacy најавува одлична игра која треба да стане достапна...

Играта Hogwarts Legacy од Avalanche Software, која специјално се промовира за Sony PlayStation, но ќе ја има и на останатите платформи, го доби првото официјално и доволно долго видео од самата игра. Hogwarts Legacy е...

Кратко видео ја покажува првата тест верзија од Google Play Games за Windows 11

По големото внимание кое го привлече Microsoft со нивната интеграција на Android апликации во Windows 11, преку Amazon App Store, во декември минатата година Google најави дека ќе ги донесе Android игрите на Windows. Во...

Amazon влезе на пазарот на „cloud“ гејминг сервиси со пуштањето на Amazon Luna во...

После одреден период на тестирање на ограничен број на корисници, Amazon официјално го пушти својот сервис за гејминг преку „облакот“ Amazon Luna. Поради тоа што се работи за гејминг преку облакот, не е важно...

Tesla автомобилите ќе добијат поддршка за играње на Steam игрите

Познатиот сопственик на Tesla, како и на SpaceX, преку Twitter најави дека од компанијата работат на додавање на поддршка за Steam игри во своите автомобили. Тој истакна дека поддршката за сите игри од Steam...

Sony ги купи Bungie, креаторите на Halo, за 3,6 милијарди долари

Sony оваа недела објави дека ја купува компанија Bungie за 3,6 милијарди долари, со што оваа гејминг компанија ќе стане дел од PlayStation Studios. Функционирањето на Bungie ќе продолжи како независен дел од Sony,...

Google почна со тестирање на Play Games на Windows

Само месец и нешто по најавата, Google и официјално ја пушти првата бета верзија од Google Play Games апликацијата за Windows.  За почеток оваа апликација не им е достапна на сите корисници, па ќе...

Microsoft ги купува Activision Blizzard за 68,7 милијарди долари

Microsoft денеска објави дека има постигнато договор со гејминг студиото Activision Blizzard за купување на компанијата за огромни 68,7 милијарди долари. Ова е една од најголемите зделки на Microsoft, а и генерално на пазарот,...

Nvidia ја најави RTX 3090 Ti, нивната моментално најсилна графичка картичка на пазарот

За време на својата CES 2022 презентација, меѓу другите производи, Nvidia ја најави и својата досега најсилна графичка картичка, RTX 3090 Ti. Ова е посилната верзија од моментално најсилната картичка која е достапна во...