ЛИЧНОСТИ

Тим Кук ја негираше можноста за спојување на macOS и iOS во еден универзален...

Иако Microsoft не успеа целосно во својата цел, Windows 10 да работи на сите можни уреди, хибридните уреди кои тие и производителите ги претставуваат...
Иван Петрушевски

Иван од МКхост: Факултетите да воведат повеќе практична работа

Оваа недела разговараме со Иван Петрушевски, основач на МКхост. Со него дискутиравме за можностите за практикантство кои ги нудат во нивната компанија, како и...
Mark Zuckerberg

Втор ден пред Сенатот: Еве ги клучните моменти поврзани со Марк Закерберг

Скандалот со Cambridge Analytica ни е познат на сите. Како што можевте досега да видите, основачот на Facebook, Mark Zuckerberg, сведочи втор ден пред...

Марк Закерберг сведочеше пред Сенатот на САД – Еве кои се најважните информации од...

Во текот на вчерашниот ден, Марк Закергерг сведочеше, односно одговараше на прашања пред две комисии во Сенатот на САД. Двете комисии, кои имаа заедничка...
Јован Андонов, асистент

Јован Андонов, асистент на ETH во Цирих: Бидете добри студенти, тоа секогаш ќе биде...

Од демонстратор на ФИНКИ, до асистент на ETH во Цирих. Секогаш со огромна пасија кон вештачка интелигенција и машинско учење. Јован Андонов е успешен...
Јане Узуновски, EmbedSocial

Јане од EmbedSocial: Нашата платформа брои илјадници корисници

Македонската стартап сцена е скромна, но сепак има со што да се пофали. Тука се EmbedSocial, стартап кој има за цел да се поттикне интеракција...
Мартина Бошковска, СПФИНКИ

Мартина од СПФИНКИ: Работиме за да откриваме нови можности за студентите

Ја опишуваат како одличен студент, а важи и за една од најколегијалните на ФИНКИ. Мартина Бошковска е активист на студентскиот парламент на ФИНКИ. Со...
Перо Сарџоски

Перо Сарџоски, иноватор: Само здраво образование може да донесе здрава иднина

Иноватор, истражувач, едукатор. Перо Сарџоски е веројатно човекот со најголема пасија за едукација и истражување кој ќе го сретнете. Секогаш максимално посветен на работата,...

Марк Закерберг со извинување на цела страна во повеќе весници

На цела страна во повеќе весници во САД и Британија, како што обично се објавува реклама или соопштение, Марк Закерберг излезе со јавно извинување...

Елон Маск ги избриша профилите на неговите компании од Facebook

Овие неколку денови Facebook го тресе „афера“ како никогаш до сега, може слободно да се каже така. Како што можевме да прочитаме, информациите од...
Жаклина Анѓелковска, Божиновски инженеринг

Жаклина, една од најдобрите магистри на Архитектонски: Архитектурата треба да зборува за своето време...

Посветена, одговорна, амбициозна. Архитектурата и' е животна пасија. Сака да создава решенија од светски калибар. Моментално работи во реномираното архитектонско студио Божиновски инженеринг. Станува...

Марк Закерберг излезе со официјален одговор за случајот со Cambridge Analytica

Неколку дена по излегувањето на „аферата“ со Cambridge Analytica и прозивање од страна на јавноста, Марк Закерберг излезе со официјално објаснување за случајот. Покрај...