Windows | Smartportal.mk

Backup and Sync е нова десктоп апликација за Windows и Mac од Google Drive која ги спојува порано посебно...

Нов малициозен софтвер наречен WannCry од класата “Ransomware”, односно софтвер кој го...

Иако се поминати дури 16 години од неговото претставување, како и 4 други Windows верзии,...

Windows Vista, една од помалку популарните верзии од Windows оперативниот систем, од оваа недела...

Уште од почетокот на користењето на интернет мрежата, Windows беше доминантен оперативен...

Microsoft особено напорно работи на поврзување на нивните сервиси, но и на останатите апликации...

На самиот почеток, би сакал да Ве прашам: дали сте задоволни од Вашиот кабелски оператор?...

Секој месец, во таканаречениот “patch Tuesday” односно „вторник за закрпи“, Microsoft пушта...

Неодамна, Raspberry фондацијата го претстави првиот свој оперативен систем, кој е базиран...

Иако своевремено IBM беа лути конкуренти со Apple, денес тие работат заедно на испорачување...

Доколку имате Windows десктоп компјутер дома, сигурно секој од Вашата фамилија се најавува...

Можеби кај нас не се користи до тој степен, меѓутоа WhatsApp е една од најмногу користените...