Интернет безбедност | Smartportal.mk

Во претходниот напис наведов неколку чекори што може веднаш да ги преземете за да...

Повторно доаѓа тој период од годината кога најмногу пари се трошат на шопинг. Новогодишните...

Говорејќи на Web Summit 2016 конференцијата, Алекс Стамос, главниот за безбедност во Facebook,...

Google Chrome, почнувајќи од својата 56-та верзија, ќе започне подиректно да ги информира...

Веќе сите знаеме за Интернетот, тоа чудо од поврзување на човековата цивилизација...

Голема е шансата еден од вас што го чита овој текст да има некаков Android уред, било дали...

Претставниците на американската влада, поточно од Министерството за правда, во текот...

Google продолжува со воведувањето и подобрувањето на мерките за безбедност на нивниот имејл сервис Gmail. Оваа недела преку Gmail блогот тие информираа за неколку дополнителни мерки кои стануваат дел од сервисот. За...

Интернет – прекрасната мрежа која човечката цивилизација ја користи за да споделува...

Компанијата SplashData веќе неколку години по ред издава листа на најкористени лозинки...

Тврдењето дека компаниите до тој степен се грижат за приватноста на своите корисници...

Не сме сигурни за просечниот корисник, меѓутоа оние кои што користат повеќе сервиси...