fb23b8da84bdb75d7c4fb6c0876165ef_large

The Right Arm е производ кој што моментално е во фаза на прибирање средства преку Kickstarter и веќе ги има собрано минимумот од потребните средства за започнување со производство и испорака. Производот чини 100 долари и сеуште може да се нарача преку Kickstarter страната.

Во основа The Right Arm претставува држач за таблет компјутери, лаптопи, мобилни, па дури и книги или дигитални камери. Направен е во форма на флексибилна челична рака која се прилагодува во било која позиција, а се закачува на разни површини преку челична штипка на основата. Врвот, односно делот на кој што се поставуваат уредите е направен од полиуретански гел кој што е високо леплив материјал и може да издржи до 2 килограми кога е во целосно хоризонтална позиција и до 6,8 килограми кога е во вертикална позиција, зависно од точната позиција.

75689fc09903fa3456d6430c75804fc1_large

Повеќето држачи за таблет компјутери се наменети за нивно користење на работна маса, односно да го подобрат аголот додека се поставени на масата и да овозможат полесно користење без притоа да мора да бидат цело време држени во рака. Меѓутоа најчесто тие доаѓаат со една позиција на прилагодување и покрај работната маса и можеби во скутот на корисникот, не се баш погодни за поставување на други површини и места. Корисниците кои што голем дел од денот го поминуваат работејќи на маса, често имаат проблеми со грбот.

The Right Arm го решава тој проблем овозможувајќи им на корисниците да го постават на многу поголем број на површини, а исто така да го наместат уредот што го користат во повеќе позиции. Тој може да се користи на работна маса за поудобна позиција, за стоење над работната маса, во кревет, во бања, на справи за вежбање и многу повеќе. Врвот доаѓа со можност да се извади, а е поставен на универзална завртка на која што може да се постават фото апарати.

228335a259342581d0e22ae5c041668f_large

63a4bfe8e46827959d6418154c7829cc_large

Лепливиот материјал губи 20% од својата лепливост после првото користење, меѓутоа според неговиот производител, остатокот од 80% ги задржува во останатиот период на користење. Поради ова, производителите на The Right Arm имаат поставено поголема количина од полиуретанскиот гел, па тврдат долгогодишно користење на уредот без никаква проблеми.

Претходна статијаBolt – апликација за повици на Android
Следна статијаНова покана за Unpacked настанот на Samsung открива нови икони
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.