yoga-pro-3-macbook-air-3

Microsoft веќе неколку пати прави реклами во кои што се обидува да прикаже зошто нивните Windows 8 уреди се подобри од популарните MacBook Air. Уредите кои што работат на Windows 8 често се во форма која што им овозможува лесна преносливост и користење како таблет, па поради тоа најчесто се насочени кон корисниците на малиот и лесен MacBook Air од Apple.

Новиот Yoga 3 Pro е уште еден уред од таканаречените конвертибилни уреди кои што почнаа да излегуваат со претставувањето на Windows 8, оперативен систем кој што требаше да им биде интересен и корисен на корисниците на лаптоп и таблет компјутери. Главната причина за нивниот послаб успех сепак е оперативниот систем, па производителите продолжуваат да претставуваат нови вакви уреди.

yoga-pro-3-macbook-air-2

Главната интересна работа кај Yoga 3 Pro е механизмот кој што е поставен помеѓу екранот и остатокот од лаптопот. Овој механизам овозможува лесно, прецизно и стабилно менување на аголот на екранот, со што се овозможува и целосно вртење назад со што се добива можност за користење на лаптопот како таблет компјутер.

yoga-pro-3-macbook-air-1

Во видеото Microsoft е задржува на три предности на овој лаптоп/таблет компјутер во споредба со MacBook Air. Па така, прикажана е малата дебелина на уредот, неговиот механизам кој што му овозможува поставување и користење во повеќе позиции, како и екранот на допир.

Извор: Windows Central

Претходна статијаПрвиот Lumia телефон со Microsoft брендот прикажан на неофицијални слики
Следна статијаGoogle Play Music достапен во Македонија
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.