refresh

ReFresh „F5“ претставува тродневен хакатон за развивање на мобилни апликации во полето на екологијата. За прв пат, годинава се организира хакатон од ваков вид по иницијатива на професорите и студентите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство и има за цел да ги донесе на едно место програмерите и активистите во областа на екологијата, каде што ќе може да се запознаат со еколошките проблеми со кои што се соочуваме и работат кон нивно креативно решавање.

За време на тридневната интерактивна работилница и хакатон, која ќе се одржи од 05.12-07.12.2016 во просториите на Регионалниот центар за Социјални иновации, натпреварувачите ќе креираат свои дела (мобилни апликации), под менторство од вистински експерти од областа. Победничкиот тим ќе ја добие наградата IEEE Best Student Paper 2016 Award.

Настанот е организиран од Студентскиот парламент на ФИНКИ, со поддршка од самиот факултет, Македонска секција на ИЕЕЕ (IEEE), Регионалниот центар за социјални иновации, Програма за развој на Обиденетите Нации (UNDP) и Министерстово за животна средина и просторно планирање.

sih1

Како да аплицираш?

За присуство на настанот, сите заинтересирани е потребно да го пополнат следниот апликационен формулар:

https://goo.gl/forms/twv7NIizzD2abo3N2

Ќе бидат селектирани вкупно 21 учесници. Крајниот рок за аплицирање е 01.12.2016, 12:00 часот.

Претходна статијаLingLong DingDong е паметен звучник кој „очигледно“ доаѓа од Кина
Следна статијаSurface Phone ќе има Snapdragon 835 и 6 GB рам?