Најголемиот досега прекин на Facebook се случи оваа недела. Корисниците на сите сервиси од компанијата, односно Facebook, Messenger, Instagram, Workplace и WhatsApp имаа проблем со функционирањето, а кај некои и целосно со пристап до мрежите.

Од Facebook иако го потврдија прекинот, односно проблемите со нивните сервиси, не излегоа со информација што е тоа што го има предизвикано истиот. Се разбира, веднаш се појавија различни шпекулации, кои одеа до таму дека се работи за надворешен напад на мрежата.

Сепак, причината за прекинот е многу помала, а се работи за промена на конфигурација на серверите што има доведено до верижен проблем.

Информацијата од компанијата ја пренесуваат преку Twitter, а истата гласи:


Повеќето проблеми веќе треба да се средени, односно не би требало веќе да имате било каков проблем со било кој од сервисите од компанијата.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.