Google Chrome доби целосно нов дизајн минатата година во правец на Material дизајн правилата од компанијата. Сепак, тоа не значи дека голем дел од корисниците не користат некоја од достапните теми со кои може да се измени делумно изгледот на прелистувачот.

Тимот којшто работи на Chrome објави теми направени од нивна страна и мене лично овие ми се допаѓаат многу повеќе од другите достапни.

Новите теми се направени да бидат едноставни и ја менуваат целосно бојата на прелистувачот, без додатни слики и шари на разни делови од него.

Темите можете да ги видите на овој линк, па доколку некоја ви се допадне, јас би ја препорачал Just Black додека дојде официјалната темна тема, можете да ја инсталирате.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.