fbpx

СОВЕТИ

Како да ја инсталирате Windows 8.1 Update надградбата

Корисниците на Windows 8.1 нема да можат да инсталираат нови надградби почнувајќи од овој месец доколку ја немаат инсталирано најновата надградба, едноставно наречена Update....

Како да го инсталирате новиот MIUI на Nexus 7 2013

MIUI е популарен Android ROM, односно изменет оперативен систем направен врз основа на Android системот. Тој е познат по својот модерен дизајн кој што потсетува...

Како да направите кратенки за исклучување и „заспивање“ на компјутерот во Windows 8

Кратенките кои што ќе ви ги претставиме во оваа статија, слободно можете да ги користите и во Windows 7, меѓутоа сметаме дека би биле...

Како да инсталирате Android 4.4 KitKat на Nexus 4, 7 и 10

Новата верзија на Andorid, 4.4 KitKat е веќе одреден период достапна за уредите од Nexus линијата, меѓутоа не е веднаш достапна за сите уреди...

Како да направите “чиста“ инсталација на OS X Mavericks

OS X Mavericks е најновата верзија од оперативниот систем за Mac и истата е достапна за симнување. Надградбата на системот се прави со симнување...

Windows 8.1 Boot-to-desktop функција

Една од најголемите критики по пуштањето на Windows 8, беше немањето можност за бирање во која околина сакате да го стартувате вашиот компјутер. Тој...

Водич за инсталација и оптимизација на Windows

Во следниов водич ќе ви покажеме како да го инсталирате Windows на вашиот компјутер, а ќе ви дадеме и неколку совети за оптимизација на...

Припрема на USB за инсталација на Windows

Во следниов водич ќе објасниме како да припремите USB стик за инсталација на Windows. Првиот начин е со користење на командниот прозорец (Command Prompt): Ставете го...

Како да вратите избришани фајлови од вашиот Hard Disk

Понекогаш може да се случи од една или друга причина да избришеме податоци од нашиот хард диск за подоцна да сватиме дека сме направиле...

Прилагодувања за приватност на Facebook објаснети

Што споделувате, кој се ќе може да го види тоа, дали и кој може да ве „тагне“ на слика, дали листата на пријатели да...

Како да го исклучите четот за одредени пријатели на Facebook

Која и да е причината да не сакате одредена личност од вашата листа на пријатели да може да види кога сте вклучени на Facebook,...