fbpx

СОВЕТИ

Технологијата и здравиот живот – Дел 2 – Уреди

По објавата на првиот дел во анализата на спојот меѓу технологијата и здравиот живот кој се однесуваше на разновидните апликации, овој пат ќе се...

Подобри си го животот со апликации (прв дел)

Забрзаниот раст на технологијата значи дека различни ентитети можат да ја употребат за лоши цели (читај: НСА). Сепак, истиот раст ни овозможува начини на...

Што ви е потребно за да започнете да се занимавате со фотографија ?

Фотографијата е едно од најпопуларните хобија со кое се повеќе луѓе започнуваат да се занимаваат. Таа ни овозможува да ги овековечиме секојдневните ситуации, да...

Како да бидете најефективни на вашето работно место

Канцеларијата е просторот во кој го поминуваме најголемиот дел од нашиот работен ден и за таа цел треба да биде организирана на начин кој...

Видео: Како да повикам такси со новата Claxi апликација?

Претпоставувам дека голем дел од вас веќе се запознаени со новата македонска апликација наменета за повикување такси без потреба од повикување на контакт центрите...

Како до поедноставно „Start мени“ во Windows 8.1

Причината за неуспехот на Windows 8 оперативниот систем, меѓу другото, во главно е поради модерниот Start екран за кој може да се каже дека...

Windows 10 Technical Preview достапен за програмерите. Како да го инсталирате на виртуелна машина?

Microsoft го претстави Windows 10, наредната верзија од својот оперативен систем, верзија која што треба да ја врати популарноста на Windows со тоа што...

Како да додадете празници во календарот на Outlook 2013

Outlook е познат десктоп email клиент од Microsoft кој што доаѓа заедно со Office пакетот. Во главно се користи од страна на деловните корисници,...

Распоредот на натпреварите од светското првенство во фудбал на вашите календари

Како што повеќето од вас знаат, а и сигурно го следат, во тек е светското првенство во фудбал кое што оваа година се одржува...

Како да ја инсталирате Windows 8.1 Update надградбата

Корисниците на Windows 8.1 нема да можат да инсталираат нови надградби почнувајќи од овој месец доколку ја немаат инсталирано најновата надградба, едноставно наречена Update....

Како да го инсталирате новиот MIUI на Nexus 7 2013

MIUI е популарен Android ROM, односно изменет оперативен систем направен врз основа на Android системот. Тој е познат по својот модерен дизајн кој што потсетува...

Како да направите кратенки за исклучување и „заспивање“ на компјутерот во Windows 8

Кратенките кои што ќе ви ги претставиме во оваа статија, слободно можете да ги користите и во Windows 7, меѓутоа сметаме дека би биле...