fbpx

ИНТЕРЕСНО

Red Star Linux – оперативен систем кој се користи во Северна Кореа

Пристапот до технологија и интернет во Северна Кореа се верува дека е строго ограничен и контролиран. Го користиме зборот се верува зошто во ова...

Ryno, мотор со едно тркало

Потребна е голема доза на ентузијазам и имагинација за да се направи електричен мотор на едно тркало кој е безбеден за управување. Токму тоа...

Glyph проекција на видео директно во вашето око

Glyph е уред кој на прв поглед изгледа како обични слушалки од повисоката класа. Тој сепак претставува многу повеќе од тоа и вклучува многу...

Amazon ќе испраќа пратки пред истите да бидат нарачани

Amazon е најголемиот онлајн продавач во светот, кој што се прочу продавајќи книги, по што ја прошири работата на скоро секаков вид на производи,...

SkyCycle концепт за „велосипедистичка утопија“

На сите што редовно возат велосипед сигурно им е јасно колку проблематично истата активност може да претставува, пред се поради се помалиот простор наменет...

Tobii – Контролирајте го компјутерот само со поглед

На Smartportal често ги споредуваме надоаѓачките технологии со научната фантастика, токму затоа што највозбудливите технолошки трендови во моментот се обидуваат да доловат концепти и...

Корисниците на Apple најпаметни ?

Постојат многу споредби, тестови, истражување кои ги поврзуваат луѓето според мобилниот телефон што го користат, па покрај истиот мобилен, тие луѓе имаат и слични...

Свет од екрани – коцепт од Samsung

Одделот во Samsung во кој што се прават познатите екрани, наречен Samsung Display, претстави многу интересен концепт каде што повеќето работи што ги користите...

Трка помеѓу гејмер и возач во вистински автомобил

Viagame, Шведски сајт за online продажба на игри, имаат дојдено до многу интересна идеја. Поточно нив ги интересирало да направат споредба помеѓу играњето на...

Денеска е Black Friday познат ден на попусти во Америка

  Black Friday или црн петок e првиот петок кој доаѓа после познатиот Американски празник Ден на благодарноста (Thanksgiving). Името го има добиено поради гужвите...

Fox News го претстави своето ново студио со огромни екрани наместо работни маси

Fox News, позната Американска новинска компанија, направи ново и прилично несекојдневно студио во кое се обработуваат и презентираат вестите. Во студиото наместо обични работни...

Кој е гласот позади Siri ?

Според истражувачката сторија на CNN, гласот што е користен за потребите на Siri е гласот на Сузан Бенет (Susan Bennett), професионален гласовен уметник од...