Untitled-1

Иако гласините се’ уште не откриваат што сe` ќе донесе новото големо ажурирање на Windows во 2016, дознаваме дека името ќе биде Redstone и ќе биде објавено некаде во 2016.

Гласините доаѓаат од Neowin, каде што оригиналните извори на гласините остануваат анонимни (најверојатно од законски причини). Од Neowin велат дека името Redstone се користи и во популарната игра Minecraft, која од неодамна е во сопственост на Microsoft.

Името Blue беше користено за развивањето на Windows 8.1 додека Threshold е за Windows 10.

Дополнителни информации тврдат дека ќе има помал пакет на ажурирање при крајот на 2015 додека Redstone во 2016 нема да го промени бројот на Windows 10, како што беше случајот со Windows 8 и Windows 8.1

Со гласините дека Windows 10 ќе биде пуштен во продажба летово, информации за ажурирање и подобрување на истиот се секогаш добредојдени.

Извор: Windows Central

Претходна статијаНе сме толку паметни колку што мислиме
Следна статијаМодуларно куќиште за компјутер направено од LEGO коцки!