WP85Hint

Windows Phone 8.1 емулаторот до кој што има дојдено развивачот на апликации за оваа платформа Arnold Vink, открива уште неколку информации за оваа верзија која што ќе биде претставена за нешто помалку од еден месец, односно на Build 2014 настанот.

timeme-02_thumb

Според информациите во Windows Phone 8.1 ќе биде направена една доста корисна промена која што до сега го ограничуваше освежувањето на плочките на секој 30 минути. Сега плочките ќе може да бидат освежувани секоја минута, што од наше искуство ќе биде доста корисно за оние апликации кои што го покажуваат процентот на батеријата, на пример.

image_thumb20

Исто така од емулаторот може да се види дека Microsoft веќе е во фаза на изработка на наредната верзија, односно Windows Phone 8.5. Информацијата доаѓа од кратко објаснување за одредена функција, па нема повеќе информации околу наредната верзија од овој оперативен систем.

Извор и слики: WMPoweruser, GSMArena

Претходна статијаЛинкови до Windows 8.1 Update 1 протекоа на интернет
Следна статијаБесплатен курс за Linux ова лето преку edX платформата
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.