Android_KitKat

Новата верзија од Andorid, 4.4 KitKat беше претставена пред 2 недели заедно со новиот Nexus 5 телефон од Google, произведен од LG. Истата донесува нови функции, како и можност за работа на послаби телефони.

Од денес најновата верзија од Android ќе биде достапна за надградба преку уредот за сопствениците на Nexus 7 постариот модел од 2012, како и новиот од 2013 година. Исто така надградбата ќе ја добие и 10 инчниот таблет од Google, Nexus 10. Надградбата ќе биде достапна за моделите кои имаат само Wi-Fi, додека за моделите со мобилен интернет истата ќе бие достапна наскоро. Наскоро ќе биде достапен и на Nexus 4 телефонот, иако не е нагласено точно кога е тоа наскоро.

Почнувајќи од денес, Nexus 7 (2012 и 2013) и Nexus 10 ќе ја добијат надградбата на Android 4.4, KitKat. Останете вклучени, Nexus 4 и Nexus 7 верзиите со мобилен интернет ќе ја добијат надградбата наскоро. – Android – Google+

Претходна статијаНовa OLED технологија ќе допринесе за поевтини и поефикасни дисплеи
Следна статијаMicrosoft ја демонстрира „Snap“ функцијата на Xbox One
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.