На 8ми јуни, понеделник во 18:30 часот со локација во Base42, Google Developers Group – Skopje го организираат вториот настан за годинава, “Intro to Flutter: Why Flutter?”, дојдете  за да научите што претставува Flutter како технологија и зошто е добра да се знае.

Говорник на настанот е Дамјан Милошевски, софтверски инженер со големо искуство во развој на мобилни апликации за Android и неговиот екосистем, како и Kotlin, Flutter и др.. Исто така Дамјан е и тренер, со голема страст за програмирање и учење нови технологии.

Агенда:

18:30 – Отварање
18:35 – Вовед во Flutter – Дамјан Милошевски
19:15 – Прашања/Одговори
19:25 – Kahoot квиз со награди
19:30 – Дружење со пица и пиво

Во прилог Facebook евент и Meetup.

За GDG Скопје

GDG Skopje заедницата работи независно и волонтерски, и е отворена да поддржи иницијативи и остварува соработка со компании, организации и индивидуалци. Моменталните опции за да се приклучите на оваа група е како волонтер, поддржувач, спонзор, developer advocate или како учесник, а вашиот интерес може да го проследите на нивната фан страна на фејсбук.

Претходна статија[Видео] Galaxy Unpacked јули 2024 г.: Unfold Your Story
Следна статијаРСБСП со кампања „За безбедно лето“