F5000_001_Front_Black_5

Од Samsung, еден од најголемите производители на телевизори, изјавија дека до крајот на Ноември ќе престанат со производство на Plasma екрани, а со тоа и претставување на нови Plasma телевизори. Со оваа одлука, после истата одлука донесена од страна на Panasonic минатата година, единствен производител на овие екрани ќе остане LG. Меѓутоа според неофицијални информации нема да помине многу време додека и од таа компанија се приклучат на трендот.

Причината поради која што од Samsung се имаат одлучено на овој потег е големото намалување на побарувачката за Plasma телевизори, нешто што е преземено од страна на LED LCD телевизорите. Од компанијата изјавуваат дека ќе го зголемат својот развој кон телевизорите со Ultra HD резолуција, како и тие со заоблени екрани.

Дали сте меѓу корисниците кои што ги преферираат Plasma наспроти LCD телевизорите ?

Извор: Cnet, Engadget

Претходна статијаMicrosoft критикувани за обидот да се справат со малициозни страни, во процесот настрадаа голем број на недолжни сервиси
Следна статијаGoogle веќе нема да дозволува реклами за веб страни со сексуално експлицитна содржина
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.